Skip to content

Isolatie Blaricum

Full-service isolatiebedrijf in Blaricum

Vind je het tijd om jouw woning of bedrijfspand in Blaricum te isoleren? Dan je bij ons helemaal aan het juiste adres. We zijn experts op het gebied van effectieve, efficiënte en duurzame woningisolatie.

Voor het verbeteren van je wooncomfort, het verhogen van de waarde van je woning en uiteraard het verlagen van je energierekening staan wij voor je klaar.

Wij hebben een team met ervaren isolatiespecialisten klaar staan die raad weten met vrijwel alle gangbare isolatiemethoden. Zij zorgen ervoor dat jouw pand in Blaricum zowel in de koude winter als in de hete zomer de ideale temperatuur behoudt.

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Gecertificeerd isolatiebedrijf

Burenkorting

Wat is er nou mooier dan samen de wereld een stukje duurzamer te maken en ook nog eens samen besparen. Hierom hebben wij de burenkorting in het leven geroepen. Je vraagt samen met jouw buren een offerte aan en kunt hierdoor tot wel 15% korting ontvangen op de factuur!

Deze tevreden klanten gingen je al voor

Jouw huis in Blaricum laten isoleren? Meerdere opties mogelijk!

Bij Renovatie Totaal draait alles om het creëren van een comfortabel en duurzaam huis. Van het dak tot de vloer en alles daartussenin: wij zijn experts in verschillende soorten isolatie. Ontdek hoe we elke hoek van jouw woning kunnen verbeteren, zodat je niet alleen bespaart op energiekosten, maar ook jouw wooncomfort verhoogt.

Spouwmuurisolatie in Blaricum

Spouwmuurisolatie betekent dat we de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van je huis vullen met isolatiemateriaal. Veel oudere huizen hebben zo’n spouw die oorspronkelijk bedoeld was om vocht buiten te houden. Woon je in Blaricum of omgeving en heb je een ouder huis? Dan kan spouwmuurisolatie de ideale oplossing voor je zijn.

Voordelen

  • Energiebesparing: Door de toegevoegde isolatie kan een woning tot wel 30% van zijn stookkosten besparen. Dit komt doordat minder warmte via de muren naar buiten kan ontsnappen.
  • Verhoogd Wooncomfort: Warmte wordt langer vastgehouden in het huis. Dit zorgt voor een stabielere binnentemperatuur en een aangenamer woonklimaat, vrij van koude trek en vochtigheid.
  • Milieubijdrage: Door minder te stoken, verlaagt ook de CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een gezonder milieu.
  • Verhoging van Woningwaarde: Een efficiënt geïsoleerde woning is aantrekkelijker op de vastgoedmarkt. Potentiële kopers zijn vaak bereid meer te betalen voor een huis dat energiezuinig is.

Kruipruimte Isolatie in Blaricum

De kruipruimte is de kleine, vaak lastige ruimte onder de vloer van de begane grond van een huis. Vanuit deze ruimte kunnen kou en vocht omhoog komen, wat de vloer koud maakt en mogelijk gezondheidsproblemen veroorzaakt. Om dit te voorkomen, kun je isolatie aanbrengen direct onder de vloer (vloerisolatie) of op de bodem van de kruipruimte (bodemisolatie).

Vloerisolatie Blaricum

Bij vloerisolatie richten we ons op het isoleren van de onderkant van de vloer op de begane grond. Het doel is om de vloer goed te isoleren met hoogwaardige materialen. Afhankelijk van jouw huis, budget en voorkeuren zijn er verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor PUR-schuim, dat ter plekke wordt gespoten. Andere mogelijkheden zijn isolerende dekens van wol of speciale isolatiedekens die strak tegen de vloer worden geplaatst. En ken je reflecterende folies? Deze folies weerkaatsen warmte terug naar de kamer, wat ook helpt bij het isoleren. Het is belangrijk om precies te werken bij vloerisolatie, zodat er geen koude plekken of kieren overblijven die het effect verminderen.

Bodemisolatie in Blaricum

Bij bodemisolatie wordt isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte in je huis geplaatst. Het doel? Vocht en kou uit de grond blokkeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor schelpen, die als een fijne laag over de bodem worden gestrooid. Wij geven echter de voorkeur aan EPS-parels. Deze kleine korrels vormen een isolerende laag over de ondergrond. Een andere optie zijn isolatiematrassen, stevige matten die over de bodem worden uitgerold voor een gelijkmatig isolerend effect. Als je kruipruimte erg vochtig of laag is, kan bodemisolatie de perfecte oplossing voor je zijn.

Voordelen:

  • Energiezuinigheid: Kruipruimte isolatie kan bijdragen aan een besparing van ongeveer 10-15% op jouw energierekening.
  • Comfortverhoging: Met een goed geïsoleerde kruipruimte voelt jouw vloer warmer aan, wat bijdraagt aan een comfortabelere woonervaring.
  • Gezondere leefomgeving: Door het verminderen van vocht en kou uit de kruipruimte, vermindert ook het risico op schimmelvorming en de ophoping van ongezonde gassen zoals radon.

Dakisolatie in Blaricum

Dakisolatie houdt in dat het dak van een woning wordt voorzien van isolerend materiaal. Dit kan zowel aan de binnenkant (bijvoorbeeld op de zolder) als aan de buitenkant van het dak plaatsvinden.

Voordelen

  • Energiebesparing: Aangezien warmte stijgt, is het dak de primaire plek waar warmte kan ontsnappen. Door het dak te isoleren, kan tot wel 25% op stookkosten worden bespaard.
  • Verhoogd Comfort: In de zomer blijft het huis koeler en in de winter warmer.
  • Woningwaarde: Net als bij andere isolatiemaatregelen, verhoogt dakisolatie de waarde van het huis op de vastgoedmarkt.

Wat kost isolatie in Blaricum?

De kosten voor isolatie in Blaricum kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van diverse factoren waaronder het type isolatie dat je wil toepassen, het soort materiaal dat wordt gebruikt, de oppervlakte en de huidige staat van de woning. Om toch een schatting te kunnen geven moet je bij bijvoorbeeld vloerisolatie denken aan een prijs tussen de €35 en €45 per vierkante meter. Dat is exclusief BTW en inclusief montage. Wil jij een exacte prijs? Vraag dan een gratis offerte aan. Onze specialisten zitten voor je klaar.

Subsidie voor isolatie

Goed om te weten is dat de overheid enkele subsidies beschikbaar heeft gesteld op het gebied van isoleren. Deze subsidie kan, afhankelijk van het aantal maatregelen dat je treft, oplopen tot wel 30%.

Om erachter te komen op welke subsidies jij aanspraak maakt kan je onze handige subsidie check gebruiken of onze helpdesk om advies vragen. Wij zitten voor jou klaar.

Natuurvriendelijk isoleren in Blaricum

Natuurvriendelijk isoleren houdt in dat jouw woning op een duurzame manier wordt geïsoleerd, zonder daarbij in te leveren op kwaliteit. Dit is niet alleen gunstig voor je financiën, maar ook voor onze planeet. Daarnaast wordt er met een zorgvuldige blik gekeken naar diverse (soms beschermde) dieren die hun thuis dichtbij het jouwe hebben gemaakt.

Veel mensen realiseren zich niet dat tal van kleine vogeltjes en vleermuizen een onderkomen vinden in daken of spouwmuren. Met conventionele isolatietechnieken komt hun welzijn vaak in gevaar. Natuurvriendelijk isoleren zorgt ervoor dat deze dieren veilig zijn! Ze krijgen voldoende gelegenheid om een nieuw thuis te zoeken en te verhuizen. Precies zoals het zou moeten.

Renovatie Totaal hecht veel waarde aan natuurvriendelijk isoleren en daarom bundelen we onze krachten met onze partner Unitura en de Gemeente Utrecht.

Achtergrondinformatie over Blaricum

Blaricum is een charmant dorp in de provincie Noord-Holland, gelegen in het hart van het Gooi. Dit pittoreske dorp staat bekend om zijn prachtige natuur en rustieke sfeer. Blaricum is populair bij mensen die van natuur en rust houden, met uitgestrekte bossen en heidevelden in de omgeving.

De architectuur in Blaricum is gevarieerd, met goed bewaarde historische boerderijen en moderne, comfortabele woningen. Deze combinatie van oud en nieuw geeft het dorp een unieke uitstraling. De groene lanen en de schilderachtige dorpskern maken Blaricum tot een aantrekkelijke plek om te wonen en te werken.

Bij Renovatie Totaal zijn we trots dat we mogen bijdragen aan het behoud en de verduurzaming van zowel de historische als de moderne woningen in Blaricum. We zijn betrokken bij diverse projecten in het dorp en zetten ons met alle liefde in om de unieke charme en het karakter van Blaricum te behouden.

Over Renovatie Totaal

Renovatie Totaal is gespecialiseerd in het, met plezier, verduurzamen van jouw woning. Tijdens een geheel vrijblijvend adviesgesprek komt er een gecertificeerd isolatie specialist bij je langs om de woning te inspecteren en zo de juiste keuze te maken waar de woningisolatie in jouw woning het beste tot zijn recht komt.

Dakisolatie | Vloerisolatie | Bodemisolatie | Spouwmuurisolatie

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Back To Top