Skip to content

Thermografisch onderzoek

Een warmtescan van jouw woning

Bij Renovatie Totaal bieden we een uitgebreid thermografisch onderzoek aan dat perfect afgestemd is op (toekomstige) isolatie- of renovatiewerkzaamheden. Met behulp van speciale camera’s maken we een nauwkeurige warmtescan van jouw huis waarmee we onder andere isolatieproblemen, luchtlekken, leidinglekken, warmteontwikkeling en vochtproblemen aan het licht brengen.

Na het onderzoek ontvang je een gedetailleerd rapport met foto’s en advies voor optimale aanpak van de gebreken. Dit voorkomt kostbare aanpassingen op de lange termijn en zorgt er voor dat jij precies weet op welke manier jij jouw woning efficiënt kunt isoleren.

Een warmtescan + rapportage is al mogelijk vanaf €218. Heb jij jouw woning door ons laten isoleren? Dan ontvang je een jaar na de werkzaamheden een gratis thermografisch onderzoek als nacontrole! Vraag nu een gratis adviesgesprek aan. Onze experts zitten voor je klaar.

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Gecertificeerd isolatiebedrijf

Wat is Thermografisch Onderzoek van een woning?

Thermografisch onderzoek (ook wel thermografische inspectie of warmtescan genoemd) is een geavanceerde techniek die gebruikmaakt van infraroodcamera’s om temperatuurverschillen binnen de structuur van een gebouw te detecteren. Deze methode is ideaal voor het opsporen van verborgen gebreken zoals slechte isolatie, lekkages en vochtplekken. Deze zijn vaak onzichtbaar voor het blote oog.

Onze speciale camera’s registreren de infrarode straling die objecten uitstralen, waardoor we problemen zoals koudebruggen en luchtlekken haarfijn kunnen identificeren. De resultaten van dit onderzoek worden samengevat in een gedetailleerd rapport, inclusief thermografische beelden en aanbevelingen voor effectieve maatregelen om je woning energie-efficiënter en comfortabeler te maken.

Wat wordt er onderzocht tijdens een thermografisch onderzoek?

Bij Renovatie Totaal omvat thermografisch onderzoek een grondige inspectie van je woning, waarbij we de volgende zaken onderzoeken:

  • Isolatieproblemen
  • Luchtlekken
  • Lekkages in leidingen
  • Warmteontwikkeling
  • Vochtproblemen

Wat zijn de voordelen van een warmtescan bij Renovatie Totaal?

De meest in het oog springende voordelen van een Thermografisch Onderzoek (warmtescan) bij Renovatie Totaal zijn:

  • Snelle en efficiënte inspectie
  • Overzichtelijke rapportage van de bevindingen
  • Voorkomt latere kostbare aanpassingen
  • Helpt bij het maken van gerichte isolatiemaatregelen
  • Gratis nacontrole, een jaar na isolatie

Wat onze klanten zeggen

Waarom kiezen voor thermografisch onderzoek?

Een thermografische inspectie is een belangrijk onderdeel waarmee je de huidige staat van de isolatie van jouw woning in kaart kan brengen. Bij Renovatie Totaal gebruiken we dit onderzoek om problemen zoals warmtelekken, vochtophoping en isolatielekken op te sporen. Deze problemen zouden normaal gesproken onopgemerkt blijven en tegelijkertijd tot onnodig hoge energierekeningen kunnen lijden. Door deze gebreken vroegtijdig te ontdekken kan je op de lange termijn grotere problemen (en energie/geldverspilling) voorkomen.

Een thermografisch onderzoek is trouwens niet alleen een preventieve maatregel; het is ook een investering in je woning. Door de energie-efficiëntie te verbeteren en potentiële problemen aan te pakken, verhoog je simpelweg de waarde van jouw woning.

Wanneer is een thermografische inspectie van jouw woning aanbevolen?

Thermografisch onderzoek is vooral aan te raden op een aantal specifieke momenten. Ten eerste: voordat je een woning koopt. Een warmtescan kan verborgen problemen aan het licht brengen die je tijdens een standaard huisinspectie wellicht zou missen. Dit geeft je een vollediger beeld van de staat van de woning en kan je helpen bij het onderhandelen over de prijs of het plannen van toekomstige renovaties.

Een andere situatie waarbij wij een warmtescan aanraden is op het moment dat je van plan bent de woning te gaan isoleren of renoveren. Zoals eerder al omschreven kan het verborgen problemen zoals vocht, inwendige condensatie en luchtlekken aan het licht brengen. Deze problemen kunnen niet alleen leiden tot structurele schade maar kunnen ook de energierekening aanzienlijk verhogen. Wanneer je dankzij de warmtescan op de hoogte bent van deze problemen, is het gemakkelijker om een effectief isolatie- of renovatieplan op te stellen.

Als laatste kan een thermografische inspectie ook handig zijn om te zien of isolatie werkzaamheden op de juiste manier zijn uitgevoerd. Want ook dit is met het blote oog niet zomaar te zien. Laat jij jouw isolatiewerkzaamheden door ons uitvoeren? Dan kan je een jaar later een gratis onderzoek aanvragen.

Kan een thermografische inspectie altijd worden uitgevoerd?

Om een een betrouwbaar en nauwkeurig thermografisch onderzoek uit te kunnen voeren, dient er rekening gehouden te worden met verschillende factoren. Bij Renovatie Totaal voeren we de metingen bijvoorbeeld alleen uit wanneer de weersomstandigheden het onderzoek niet negatief beïnvloeden. Dit betekent dat we de voorkeur geven aan dagen waarop de buitentemperatuur 5°C of lager is en de binnentemperatuur minimaal 20°C. Hierbij is het ook van belang dat er weinig wind staat, geen direct zonlicht op de woning schijnt en dat het droog is. In de praktijk worden deze inspecties dus alleen in de winter uitgevoerd.

Kosten van thermografisch onderzoek

Bij Renovatie Totaal streven we ernaar om onze thermografische onderzoeken betaalbaar en toegankelijk te maken. Daarom is een warmtescan al mogelijk vanaf €218 inclusief BTW. De exacte kosten hangen af van onder andere de grootte van jouw woning  en de specifieke problemen die je wilt onderzoeken. Wij bieden daarom ook gepersonaliseerde offertes aan om ervoor te zorgen dat je alleen betaalt voor wat je nodig hebt. Onze prijzen zijn 100% transparant zodat je nooit voor vervelende verassingen komt te staan. Neem gerust contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte of voor gratis advies. Onze experts zitten voor je klaar.

Conclusie: laat een thermografisch onderzoek met rapportage maar aan ons over

Bij Renovatie Totaal bieden we een uitgebreid thermografisch onderzoek aan, dat naadloos aansluit bij isolatiewerkzaamheden of een bouwkundig onderzoek. Na voltooiing van het onderzoek ontvang je van ons een helder en gedetailleerd inspectierapport. Dit rapport bevat een grondige analyse van alle ontdekte gebreken, compleet met foto’s en een deskundig advies over hoe deze problemen het beste aangepakt kunnen worden. We benadrukken ook de mogelijke gevolgen van het negeren van deze gebreken, zowel voor de staat van de woning als de mogelijke toekomstige kosten. Met ons rapport krijg je een volledig beeld van de staat van je woning, waarmee je weloverwogen beslissingen kunt nemen voor onderhoud of renovatie.

Over Renovatie Totaal

Renovatie Totaal is gespecialiseerd in het, met plezier, verduurzamen van jouw woning. Tijdens een geheel vrijblijvend adviesgesprek komt er een gecertificeerd isolatie specialist bij je langs om de woning te inspecteren en zo de juiste keuze te maken waar de woningisolatie in jouw woning het beste tot zijn recht komt.

Dakisolatie | Vloerisolatie | Bodemisolatie | Spouwmuurisolatie

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Back To Top