Skip to content

Platdakisolatie

Het isoleren van platte daken

Bij het isoleren van een plat dak brengen we rechtstreeks onder jouw dakbedekking hoogwaardige isolatiematerialen aan. Het doel? Warmteverlies tot een minimum beperken en zo je energierekening aanzienlijk verlagen. Want laten we eerlijk zijn, niemand ziet zijn hardverdiende geld graag verdwijnen door het dak.

Platdakisolatie is (mits je plat dak hebt natuurlijk) jouw go-to oplossing als je op zoek bent naar een efficiënte manier om je woning energiezuiniger te maken. Waarom? Omdat het dak vaak de grootste boosdoener is als het gaat om warmteverlies. Met een goed geïsoleerd plat dak houd je de warmte waar die hoort: binnen. En dat voel je niet alleen in je portemonnee, maar ook aan het comfort in je woning.

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Gecertificeerd isolatiebedrijf

Wanneer kies je voor Platdakisolatie?

Platdakisolatie is een topkeuze voor zowel nieuwe als bestaande bouw. Het is de perfecte oplossing als je dak nog niet geïsoleerd is of als de bestaande isolatie niet meer aan de huidige standaarden voldoet. Met de juiste isolatiematerialen en technieken bereiken we een optimale isolatiewaarde (RC-waarde), die vaak hoger ligt dan bij traditionele dakisolatiemethoden.

Bovendien kun je bij platdakisolatie kiezen voor een binnen- of buitenaanpak. Dit is geheel afhankelijk van je specifieke situatie en voorkeuren. We kunnen zelfs platdakisolatie combineren met andere isolatievormen voor een nog efficiëntere energiebesparing. Als gecertificeerd isolatiebedrijf voeren we niet alleen uitvoerig werk uit, maar bieden we ook deskundig advies om de beste isolatieoplossing voor jouw situatie te vinden.

De meeste warmte gaat verloren via het dak!

Het verschil dat platdakisolatie kan maken

Stel je voor: een huis dat zijn warmte vasthoudt als een theemuts in de winter. Dat is wat dakisolatie voor jouw woning kan betekenen. Met gemiddeld 30-40% van de warmte die ontsnapt via het dak, is het isoleren van je plat dak eigenlijk geen luxe maar een noodzaak. En bij Renovatie Totaal hebben we de expertise in huis om dit naadloos voor je te regelen.

De keuze tussen warm en koud

Bij platdakisolatie sta je voor een keuze: ga je voor een koud-dakconstructie of een warmdakconstructie? De koud-dakconstructie is ideaal voor houten daken, waarbij isolatiemateriaal van binnenuit aangebracht wordt, snugger verborgen tussen de dakbalken om elke centimeter woonruimte te behouden.

Aan de andere kant, de warmdakconstructie, waarbij isolatie bovenop de dragende constructie komt, beschermd door een waterkerende laag. Dit is de koning onder de dakisolatiemethodes, perfect voor bestaande woningen die toe zijn aan een dakrenovatie. En laten we de omgekeerde dakmethode niet vergeten, waarbij isolatie bovenop de bestaande dakbedekking komt, een slimme zet voor extra isolatie zonder grote ingrepen.

Het belang van dampremming

Bij het isoleren van je plat dak van binnenuit, mag absoluut om dampremming niet vergeten worden. Zonder een dampremmende laag (zoals PE-folie) nodig je vocht uit in je dakconstructie. En vocht is de aartsvijand van isolatiemateriaal, leidend tot houtrot en een verminderde isolatiewaarde. Bij Renovatie Totaal zorgen we ervoor dat elke isolatietaak met precisie wordt uitgevoerd, inclusief de juiste dampremmende maatregelen.

Het materiaal dat telt

Het kiezen van het juiste materiaal beslist hoe effectief de isolatie is. Elk materiaal, van glaswol spijkerflensdekens tot multifolie, heeft zijn eigen voordelen. Deze variëren van de dampremmende eigenschappen van spijkerflensdekens tot de stralingswarmte weerkaatsende kwaliteiten van multifolie. Deze juiste keuze maken we graag samen met jou.

De voordelen van platdakisolatie

Energiebesparing op de Voorgrond

Het isoleren van je plat dak is meer dan een upgrade; het is een slimme zet richting een duurzame toekomst. Door de warmte binnen te houden tijdens de koude maanden en buiten tijdens de warme maanden, vermindert platdakisolatie de noodzaak om extra te verwarmen of te koelen. Dit betekent direct minder energieverbruik. Minder energieverbruik betekent niet alleen een lagere energierekening, maar ook een significante verkleining van je ecologische voetafdruk. Door minder fossiele brandstoffen te verbruiken, draag je bij aan de strijd tegen klimaatverandering, een win-win voor zowel je portemonnee als de planeet.

Meer comfort: Warm in de Winter, Koel in de Zomer

Een goed geïsoleerd plat dak transformeert je woonervaring. Stel je voor: het is hartje winter, de wind huilt buiten, maar binnen in je huis heerst een aangename, constante temperatuur zonder dat je de verwarming op de hoogste stand hoeft te zetten. Of het is zomer, en terwijl buiten de temperaturen oplopen, blijft het in jouw huis aangenaam koel. Dit comfort is precies wat platdakisolatie biedt. Door de warmte-uitwisseling tussen binnen en buiten efficiënt te beheren, zorgt platdakisolatie voor een stabiel binnenklimaat, ongeacht de seizoenen. Dit betekent niet alleen meer comfort, maar ook minder stress op je verwarmings- en koelsystemen, wat leidt tot lagere onderhoudskosten en een langere levensduur van deze systemen.

Waardevermeerdering: Een Slimme Investering voor de Toekomst

Een geïsoleerd dak is een aantrekkelijk kenmerk voor potentiële kopers. Het verhoogt niet alleen het comfortniveau van de woning, maar ook de marktwaarde. In de huidige vastgoedmarkt is energie-efficiëntie een sleutelwoord. Een huis met een hoogwaardig geïsoleerd plat dak zal zich daardoor gemakkelijker onderscheiden van de massa. Dit maakt platdakisolatie niet alleen een investering in je dagelijkse comfort en energiebesparing, maar ook in de toekomstige financiële waarde van je woning. Bij de verkoop van je huis kan deze investering zichzelf terugbetalen, en vaak zelfs meer dan dat.

Wat kost het isoleren van een plat dak?

De kosten voor platdakisolatie kunnen sterk variëren en zijn sterk afhankelijk van onder andere de afwerking en productkeuze. Om toch een schatting te kunnen geven moet je denken aan een prijs tussen de €50 en €150 per vierkante meter. Dat is exclusief BTW en inclusief montage. Dat is natuurlijk erg breed, dus wil jij een exacte prijs? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

Subsidie voor platdakisolatie

Goed om te weten is dat de overheid enkele subsidies beschikbaar heeft gesteld op het gebied van isoleren.  Deze subsidie kan, afhankelijk van het aantal maatregelen dat je treft, oplopen tot wel 30%.

Om erachter te komen op welke subsidies jij aanspraak maakt kan je onze handige subsidie check gebruiken of onze helpdesk om advies vragen. Wij zitten voor jou klaar.

Renovatie Totaal: jouw partner in isolatie

Bij Renovatie Totaal begrijpen we dat het isoleren van je plat dak een belangrijke beslissing is. Het gaat niet alleen om het besparen op energiekosten, maar ook om het verhogen van je wooncomfort en bijdragen aan een beter milieu. Daarom staan we klaar met advies, expertise, en een team van professionals die zorgen voor een vakkundige installatie.

Wil je meer weten of ben je klaar om de stap te zetten naar een warmere, duurzamere woning? Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bij Renovatie Totaal zijn we meer dan alleen een isolatiebedrijf; we zijn je partner in het creëren van het comfortabele, energiezuinige huis dat je verdient.

Maak Vandaag nog de Stap

Wacht niet langer en zet vandaag nog de stap naar een beter geïsoleerde woning. Met Renovatie Totaal aan je zijde is platdakisolatie een slimme, stressvrije investering in je huis. Neem contact op en laten we samen werken aan een warmere, duurzamere toekomst voor jou en je woning.

Deze tevreden klanten gingen je al voor

Over Renovatie Totaal

Renovatie Totaal is gespecialiseerd in het, met plezier, verduurzamen van jouw woning. Tijdens een geheel vrijblijvend adviesgesprek komt er een gecertificeerd isolatie specialist bij je langs om de woning te inspecteren en zo de juiste keuze te maken waar de woningisolatie in jouw woning het beste tot zijn recht komt.

Dakisolatie | Vloerisolatie | Bodemisolatie | Spouwmuurisolatie

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Back To Top