Skip to content

Schuindak isolatie

Het isoleren van schuine (hellende) daken

Bij het isoleren van een schuin dak voegen we isolatiematerialen toe tussen de dakspanten of direct onder de dakbedekking. Wat streven we na? Het terugdringen van warmteverlies tot het absolute minimum, zodat jouw energiekosten flink omlaag gaan. Want zeg nou zelf, het is toch zonde om je zuurverdiende geld zomaar door het dak te laten vliegen?

Schuindakisolatie is dé uitkomst voor jou (mits je uiteraard een schuin dak hebt) als je op zoek bent naar een effectieve manier om je woning meer energiezuinig te maken. En waarom zou je hiervoor kiezen? Omdat het dak een enorme rol speelt bij het verlies van warmte. De meeste warmte (soms wel 40%) raak jij namelijk via jouw dak kwijt. Door je schuine dak goed te isoleren, zorg je ervoor dat de warmte blijft waar deze hoort: binnen. Dit merk je niet alleen aan een lagere energierekening, maar ook aan het toegenomen comfort in je huis.

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Gecertificeerd isolatiebedrijf

Wanneer kies je voor Schuindakisolatie?

Schuindakisolatie is zowel bij nieuwbouwprojecten als bij bestaande constructies een goede oplossing. Het is wat ons betreft zelfs cruciaal als jouw schuine dak nog ongeïsoleerd is. Ook als de huidige isolatie niet langer voldoet aan de moderne eisen kan je er eigenlijk niet onder uit. Met de juiste isolatiematerialen en methoden tillen we de isolatiewaarde (RC-waarde) van jouw dak zonder twijfel naar een hoger niveau. Vaak is dit de meest efficiënte maatregel.

Daarnaast biedt schuindakisolatie de flexibiliteit om van binnenuit of van buitenaf te isoleren. Dus hierin kan jij zelf een keuze maken. schuindakisolatie combineren we ook vaak met andere vormen van isolatie. Zo gaan we warmte- en energieverlies nog hardnekkiger te lijf.  Als erkend isolatiebedrijf beperken we ons overigens niet tot alleen de uitvoering; we voorzien je graag van professioneel advies zodat we samen de perfecte isolatiestrategie kunnen vast stellen.

De meeste warmte gaat verloren via het dak!

Welk verschil kan schuindakisolatie maken?

Beeld je in: een woning die de warmte koestert zoals een knusse deken op een koude winterdag. Dit is wat schuindakisolatie voor jouw thuis kan betekenen. Omdat gemiddeld 30-40% van de warmte kan ontsnappen via het dak, is het isoleren van je hellende dak eigenlijk ook geen luxe, maar een onmisbare maatregel. Bij Renovatie Totaal hebben we de expertise en ervaring in huis om dit snel en vakkundig voor je te realiseren.

De keuze van isolatietechniek: binnen of buiten?

Bij schuindakisolatie kun je kiezen voor isolatie langs binnen of buiten. Isolatie langs binnen wordt vaak gekozen vanwege zijn eenvoud en lage kostenplaatje. Dit is perfect voor het na-isoleren van bestaande woningen zonder dat je de dakbedekking hoeft te vervangen. Aan de andere kant biedt isolatie via de buitenzijde (ook bekend als sarking) een ononderbroken isolatielaag die zowel warmtebruggen elimineert als de dakstructuur beschermt. Dit is ideaal bij renovaties of bij het vervangen van de dakbedekking.

Waarom luchtdichting belangrijk is

Net zoals bij platdakisolatie, is bij schuindakisolatie een luchtdichte afwerking erg belangrijk. Dat zorgt er namelijk voor dat warme lucht binnen blijft en vocht buiten blijft. Hiermee zorg je voor een betere isolatiewaarde. Bij Renovatie Totaal zorgen we dat elke isolatieklus met uiterste zorg wordt uitgevoerd. Een luchtdichte afwerking is bij ons de standaard!

Het Juiste Materiaal Kiezen

De keuze van het materiaal bepaalt de effectiviteit van jouw dakisolatie. Hierbij kunnen we onder andere kiezen tussen glaswol, steenwol of innovatieve isolatieschuimen. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen. Deze variëren van uitstekende thermische (warmte) isolatie tot geluidsisolatie. De juiste keuze hoef jij niet alleen te maken. Wij helpen je hier natuurlijk bij!

De belangrijkste voordelen van schuindakisolatie

  • Energiebesparing: Net zoals bij de meeste isolatievormen speelt energiebesparing een sleutelrol. Schuindakisolatie houdt je woning namelijk warmer in de winter en koeler in de zomer. Dit leidt tot een lager energieverbruik en daardoor lagere energiekosten. Daarbij heeft het ook een verminderde impact op het milieu!
  • Verhoogd comfort: Als de temperatuur in huis lekker constant blijft, hoef jij minder aan de knoppen te draaien. Je zal het ook minder snel te warm of te koud krijgen. Je hoeft je minder druk te maken en woont gewoon lekkerder in je eigen huis. Meer comfort = altijd beter.
  • Waardevermeerdering van je woning: Een goed geïsoleerd dak maakt je huis niet alleen comfortabeler en efficiënter maar ook waardevoller. In een tijd waarin energie-efficiëntie steeds belangrijker wordt, onderscheidt jouw huis zich daardoor makkelijker op de markt en je kunt de vraagprijs omhoog gooien. Toch een leuke bijkomstigheid.

Wat kost het isoleren van een schuin/hellend dak?

De kosten voor schuindakisolatie kunnen sterk variëren en zijn sterk afhankelijk van onder andere de afwerking en productkeuze. Om toch een schatting te kunnen geven moet je denken aan een prijs tussen de €50 en €150 per vierkante meter. Dat is exclusief BTW en inclusief montage. Dat is natuurlijk erg breed, dus wil jij een exacte prijs? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

Subsidie voor Schuindak isolatie

Goed om te weten is dat de overheid enkele subsidies beschikbaar heeft gesteld op het gebied van isoleren. Deze subsidie kan, afhankelijk van het aantal maatregelen dat je treft, oplopen tot wel 30%.

Om erachter te komen op welke subsidies jij aanspraak maakt kan je onze handige subsidie check gebruiken of onze helpdesk om advies vragen. Wij zitten voor jou klaar.

Renovatie Totaal: jouw partner in isolatie

Bij Renovatie Totaal begrijpen we dat het isoleren van jouw schuine dak een grote beslissing is. Het is nou eenmaal wel een investering. Onthoud dat het niet alleen gaat om het besparen op energiekosten, maar ook om het verhogen van je wooncomfort en woningwaarde. En via subsidies kan je altijd een deel terug krijgen.

Wil je meer weten of ben je klaar om de stap te zetten naar een warmere, duurzamere woning? Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bij Renovatie Totaal zijn we meer dan alleen een isolatiebedrijf; we zijn je partner in het creëren van het comfortabele, energiezuinige huis dat je verdient.

Deze tevreden klanten gingen je al voor

Over Renovatie Totaal

Renovatie Totaal is gespecialiseerd in het, met plezier, verduurzamen van jouw woning. Tijdens een geheel vrijblijvend adviesgesprek komt er een gecertificeerd isolatie specialist bij je langs om de woning te inspecteren en zo de juiste keuze te maken waar de woningisolatie in jouw woning het beste tot zijn recht komt.

Dakisolatie | Vloerisolatie | Bodemisolatie | Spouwmuurisolatie

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Back To Top