Skip to content

Isolatie Utrecht

Het #1 isolatiebedrijf in Utrecht

Heb jij isolatie in Utrecht nodig? Dan zit je bij isolatiebedrijf Renovatie Totaal aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in hoogwaardige, duurzame en effectieve woningisolatie. Met onze jarenlange ervaring weten wij precies op welke manier wij zowel het wooncomfort als de waarde van jouw woning kunnen verhogen en aan de andere kant de energierekening kunnen verlagen.

Ons team is gespecialiseerd in meerdere isolatietechnieken waardoor wij altijd een goede manier vinden waarmee jouw huis of pand in Utrecht niet alleen warmer blijft tijdens de kille wintermaanden, maar ook koeler blijft tijdens de zomerhitte. Ons hoofdkantoor is gevestigd in De Meern (Utrecht) dus wij weten als geen ander raad met de lokale gebouwen.

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Gecertificeerd isolatiebedrijf

Burenkorting

Wat is er nou mooier dan samen de wereld een stukje duurzamer te maken en ook nog eens samen besparen. Hierom hebben wij de burenkorting in het leven geroepen. Je vraagt samen met jouw buren een offerte aan en kunt hierdoor tot wel 15% korting ontvangen op de factuur!

Wat onze klanten zeggen

Jouw huis of pand isoleren in Utrecht: verschillende mogelijke manieren

Bij Renovatie Totaal draait alles om het creëren van een fijn en energie-efficiënt huis. Van het dak boven je hoofd tot de vloer onder je voeten en alles daartussenin: wij zijn experts in verschillende soorten isolatie. Ontdek hier hoe we elke hoek van jouw woning kunnen transformeren, waardoor je niet alleen bespaart op energiekosten, maar ook geniet van een aangenaam binnenklimaat het hele jaar door!

Spouwmuurisolatie in Utrecht

Spouwmuurisolatie is het technische proces waarbij isolerend materiaal wordt ingebracht in de ruimte (de spouw) die zich bevindt tussen de binnenste en buitenste muren van een woning. Deze procedure wordt vaak uitgevoerd bij oudere huizen waarbij de spouw oorspronkelijk leeg was, een constructietechniek die vroeger gangbaar was om vocht van buitenaf te weren. Dit kan ideaal zijn voor jouw woning in Utrecht. Ontdek hier wat wij aanbieden op het gebied van spouwmuurisolatie in Utrecht.

Voordelen

  • Energiebesparing: Door de toegevoegde isolatie kan een woning tot wel 30% van zijn stookkosten besparen. Dit komt doordat minder warmte via de muren naar buiten kan ontsnappen.
  • Verhoogd Wooncomfort: Warmte wordt langer vastgehouden in het huis. Dit zorgt voor een stabielere binnentemperatuur en een aangenamer woonklimaat, vrij van koude trek en vochtigheid.
  • Milieubijdrage: Door minder te stoken, verlaagt ook de CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een gezonder milieu.
  • Verhoging van Woningwaarde: Een efficiënt geïsoleerde woning is aantrekkelijker op de vastgoedmarkt. Potentiële kopers zijn vaak bereid meer te betalen voor een huis dat energiezuinig is.

Kruipruimte Isolatie in Utrecht

De kruipruimte verwijst naar de lage, vaak beperkt toegankelijke ruimte onder de vloer van een woning. Deze kan een significante bron van koude en vocht zijn, wat kan leiden tot een koudere vloer en mogelijke gezondheidsrisico’s. Isolatie kan zowel direct onder de vloer (vloerisolatie) als op de bodem van de kruipruimte (bodemisolatie) worden aangebracht.

Vloerisolatie

Vloerisolatie richt zich specifiek op het isoleren van de onderkant van de vloer van de begane grond. Dit gebeurt door het aanbrengen van speciaal ontwikkelde isolatiematerialen. De keuze van het materiaal hangt vaak af van de specifieke behoeften van de woning en de voorkeuren van de huiseigenaar. Materialen zoals PUR-schuim worden ter plaatse gespoten en vormen een ononderbroken isolatielaag. EPS-parels, daarentegen, zijn kleine isolerende bolletjes die in de kruipruimte worden geblazen. Minerale wolplaten of isolatiedekens worden vaak mechanisch bevestigd aan de onderzijde van de vloer. Reflecterende folies, ten slotte, werken door stralingswarmte terug naar de woonruimte te reflecteren. Het aanbrengen van vloerisolatie vereist een nauwkeurige benadering om ervoor te zorgen dat er geen koudebruggen of luchtlekken ontstaan.

Wil jij nog meer weten? Lees hier alles over vloerisolatie in Utrecht.

Bodemisolatie

Bodemisolatie is een specifieke methode waarbij isolatiematerialen direct op de bodem van de kruipruimte van jouw huis in Utrecht worden aangebracht. Dit dient als een barrière tegen opstijgend vocht en kou. Schelpen zijn een natuurlijk isolatiemateriaal dat vaak in een laag van enkele centimeters wordt aangebracht. Door hun natuurlijke eigenschappen kunnen ze vocht absorberen en weer afgeven, wat helpt bij het reguleren van de vochtigheid. EPS-parels zijn lichtgewicht polystyreenbolletjes die, net als bij vloerisolatie, in de kruipruimte worden geblazen, maar in dit geval om een laag op de bodem te vormen. Isolatiematrassen zijn dikke, flexibele matten die over de bodem worden uitgerold om een continue isolerende laag te vormen. De keuze voor bodemisolatie is vaak ideaal voor huizen waarbij de kruipruimte te laag of te vochtig is voor andere vormen van isolatie.

Voordelen:

  • Energiezuinigheid: Kruipruimte isolatie kan bijdragen aan een besparing van ongeveer 10-15% op jouw energierekening.
  • Comfortverhoging: Met een goed geïsoleerde kruipruimte voelt jouw vloer warmer aan, wat bijdraagt aan een comfortabelere woonervaring.
  • Gezondere leefomgeving: Door het verminderen van vocht en kou uit de kruipruimte, vermindert ook het risico op schimmelvorming en de ophoping van ongezonde gassen zoals radon.

Dakisolatie

Dakisolatie houdt in dat het dak van een woning wordt voorzien van isolerend materiaal. Dit kan zowel aan de binnenkant (bijvoorbeeld op de zolder) als aan de buitenkant van het dak plaatsvinden.

Voordelen

  • Energiebesparing: Aangezien warmte stijgt, is het dak de primaire plek waar warmte kan ontsnappen. Door het dak te isoleren, kan tot wel 25% op stookkosten worden bespaard.
  • Verhoogd Comfort: In de zomer blijft het huis koeler en in de winter warmer.
  • Woningwaarde: Net als bij andere isolatiemaatregelen, verhoogt dakisolatie de waarde van het huis op de vastgoedmarkt.

Wil jij nog meer weten? Lees hier alles over dakisolatie in Utrecht.

Wat kost isolatie in Utrecht?

De kosten voor isolatie kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van diverse factoren waaronder het soort materiaal dat wordt gebruikt, de oppervlakte van de vloer, en de specifieke omstandigheden van de woning. Om toch een schatting te kunnen geven moet je bij vloerisolatie denken aan een prijs tussen de €20 en €35 per vierkante meter. Wil jij een exacte prijs? Vraag dan een gratis offerte aan. Onze specialisten zitten voor je klaar.

Subsidie voor isolatie

Goed om te weten is dat de overheid enkele subsidies beschikbaar heeft gesteld op het gebied van isoleren.  Deze subsidie kan, afhankelijk van het aantal maatregelen dat je treft, oplopen tot wel 30%.

Om erachter te komen op welke subsidies jij aanspraak maakt kan je onze handige subsidie check gebruiken of onze helpdesk om advies vragen. Wij zitten voor jou klaar.

Natuurvriendelijk isoleren in Utrecht

Natuurvriendelijk isoleren houdt in dat jouw woning op een duurzame manier wordt geïsoleerd, zonder daarbij in te leveren op kwaliteit. Dit is niet alleen gunstig voor je financiën, maar ook voor onze planeet. Daarnaast wordt er met een zorgvuldige blik gekeken naar diverse (soms beschermde) dieren die hun thuis dichtbij het jouwe hebben gemaakt.

Veel mensen realiseren zich niet dat tal van kleine vogeltjes en vleermuizen een onderkomen vinden in daken of spouwmuren. Met conventionele isolatietechnieken komt hun welzijn vaak in gevaar. Natuurvriendelijk isoleren zorgt ervoor dat deze dieren veilig zijn! Ze krijgen voldoende gelegenheid om een nieuw thuis te zoeken en te verhuizen. Precies zoals het zou moeten.

Renovatie Totaal hecht veel waarde aan natuurvriendelijk isoleren en daarom bundelen we onze krachten met onze partner Unitura en de Gemeente Utrecht.

Waarom kiezen voor Renovatie Totaal uit Utrecht?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn wij gespecialiseerd in vrijwel alle soorten isolatie. Daardoor kunnen wij jouw project van A tot Z in goede banen leiden. Zijn ook niet voor niets het best aangeschreven isolatiebedrijf uit Utrecht. Hier zijn we trots op en wij garanderen jou dat wij er alles aan zullen doen om ook jouw klus op de best mogelijke manier af te ronden. Samen bekijken we naar wat voor jouw huis/pand en budget de opties zijn en stellen een transparant plan van aanpak op. Heb je nog vragen of twijfels? Neem gerust contact met ons op! Onze adviseurs staan altijd voor je klaar.

Over Renovatie Totaal

Renovatie Totaal is gespecialiseerd in het, met plezier, verduurzamen van jouw woning. Tijdens een geheel vrijblijvend adviesgesprek komt er een gecertificeerd isolatie specialist bij je langs om de woning te inspecteren en zo de juiste keuze te maken waar de woningisolatie in jouw woning het beste tot zijn recht komt.

Dakisolatie | Vloerisolatie | Bodemisolatie | Spouwmuurisolatie

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Back To Top