Skip to content

Dakisolatie Utrecht

Dakisolatie laten plaatsen in Utrecht

Dakisolatie is voor huizen in Utrecht vaak de meest effectieve vorm van isoleren. Als we naar het warmteverlies in huis kijken, is het dak namelijk het punt waar de meeste warmte verloren kan gaan. Het isoleren van het dak brengt twee grote voordelen met zich mee. Het zorgt ervoor dat kou niet langer via het dak het huis binnen kan dringen en tegelijkertijd dat warmte niet naar buiten verdwijnt. Vind jij het tijd om jouw dak in Utrecht te laten isoleren? Dan zitten wij als Renovatie Totaal voor je klaar.

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Gecertificeerd isolatiebedrijf

Burenkorting

Wat is er nou mooier dan samen de wereld een stukje duurzamer te maken en ook nog eens samen besparen. Hierom hebben wij de burenkorting in het leven geroepen. Je vraagt samen met jouw buren een offerte aan en kunt hierdoor tot wel 15% korting ontvangen op de factuur!

Deze tevreden klanten gingen je al voor

Wat is dakisolatie?

Dakisolatie aanbrengen is te vergelijken met het inpakken van je huis in een isolerende deken. Het isolatiemateriaal houdt je woning aangenaam warm in de winter en biedt verfrissende koelte tijdens hete zomerdagen. Zo ga je het verlies van kostbare warmte (waardoor je extra moet stoken) tegen en voorkom je dat je woonkamer in de zomer in een kas verandert. Dakisolatie zorgt niet alleen voor meer comfort, maar levert je ook financieel voordeel op. Je energierekening daalt immers als je minder hoeft te stoken of te koelen. Hieronder vind je alle voordelen van dakisolatie duidelijk voor jou toegelicht:

Voordelen van dakisolatie

Besparen op de energierekening

Vanwege de enorme efficiënte van dakisolatie blijft de warmte in de winter goed in je huis behouden en wordt de zomerhitte buiten gehouden. Dit betekent dat je minder energie hoeft te gebruiken voor verwarming of koeling, wat een aanzienlijke verlaging van je energieverbruik tot gevolg kan hebben. Uiteindelijk leidt dit tot een opmerkelijke besparing op je energierekening, wat vooral significant is als je naar de jaarlijkse energiekosten kijkt.

Meer wooncomfort

Met dakisolatie zorg je voor meer wooncomfort. De temperatuur in je huis blijft gedurende het jaar namelijk gelijkmatiger. Bovendien worden tocht en koude plekken, die vooral merkbaar zijn tijdens de koudere maanden, ook verminderd.

Verminderd risico op vocht- en schimmelproblemen

Isolatie is kan de condensatie in je woning flink verminderen. Dit is belangrijk aangezien condens bijvoorbeeld vochtproblemen en zelfs schimmel kan veroorzaken. Door de kans op schimmel en vochtplekken te verkleinen, verbeter je de leefomstandigheden in huis en zorg je in feite voor een gezonder binnenklimaat! Zo kan je zelfs het risico op allergieën en problemen met de luchtwegen verminderen.

Geluidsvermindering

Veel mensen realiseren zich niet dat naast thermische voordelen, isolatiematerialen ook uitstekende geluiddempende eigenschappen hebben. Dit betekent dat geluiden van buiten, of het nu gaat om verkeerslawaai of de buurman die het gras maait, veel minder je woonruimte binnendringen.

Bijdrage aan het milieu

Door minder energie te verbruiken voor verwarming en koeling, draag je direct bij aan een vermindering van de vraag naar fossiele brandstoffen en de bijbehorende CO2-uitstoot. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de planeet. Door te investeren in dakisolatie draag je je steentje bij aan een duurzamere toekomst en help je mee in de strijd tegen klimaatverandering. En dat is altijd mooi meegenomen toch?

Verhoging van de woningwaarde

Een goed geïsoleerd huis kan een beter energielabel krijgen, wat niet alleen de verkoopwaarde van je woning kan verhogen, maar het ook aantrekkelijker maakt voor potentiële kopers. Wanneer mensen op zoek zijn naar een nieuw huis, zal de energie-efficiëntie steeds vaker een belangrijke factor zijn.

Verschillende soorten dakisolatie in Utrecht

Tussen daken zitten veel verschillen. Vaak worden daken uit elkaar gehaald in twee categorieën: platte daken en hellende/schuine daken. De manier waarop deze geïsoleerd dienen te worden, verschillen vanzelfsprekend ook.

Plat dakisolatie Utrecht

Er zijn drie algemene methodes voor platdakisolatie: de koud dak-methode, de warm dak-methode en de omgekeerd dak-methode.

Bij de koud dak-methode wordt de isolatie aan de binnenkant van de draagconstructie geplaatst, maar deze methode wordt tegenwoordig minder vaak gebruikt vanwege het risico op condensvorming.

Bij de warm dak-methode wordt de isolatie bovenop de draagconstructie geplaats (en dus onder de dakbedekking). Deze vorm van isolatie is populairder omdat het simpelweg effectiever en duurzamer is.

Tot slot de omgekeerd dak-methode: hierbij wordt de isolatie bovenop de dakbedekking geplaatst en vervolgens afgewerkt met ballast (zoals grind).

Bij het isoleren van platte daken is het belangrijk om te letten op een goede afwatering en te kiezen voor materialen die bestand zijn tegen vocht, zoals PIR, PUR of EPS.

Schuin dakisolatie Utrecht

Bij een schuin (of hellend) dak heb je meestal de keuze tussen isoleren van binnenuit of van buitenaf.

Bij isolatie van binnenuit wordt het isolatiemateriaal tussen de dakspanten of direct onder het dakbeschot aangebracht. Deze methode is vaak eenvoudiger en minder duur, maar kan je wel wat woonruimte kosten.

Isoleren van buitenaf wordt ook wel sarkingdak genoemd. Daarbij wordt de isolatie bovenop het dakbeschot en onder de dakpannen geplaatst. Dit is een grondigere methode die betere isolatiewaarden kan opleveren en geen woonruimte in beslag neemt. Wel is deze methode vaak duurder en ingrijpender omdat de dakpannen tijdelijk verwijderd moeten worden. Dit kost daardoor meer tijd.

Wat is de beste isolatie voor een schuin dak?

PIR-Platen zijn het best geschikt voor het isoleren van een schuin dak. Dit materiaal heeft onze voorkeur en gebruiken wij het meeste bij isoleren van hellende daken. Er zijn echter nog meer materialen populair zoals glaswol en rotswol. Het is in ieder geval altijd belangrijk om te zorgen voor een goed dampscherm aan de binnenzijde om condensatieproblemen te voorkomen.

Andere soorten isolatie in Utrecht

Op zoek naar een goed isolatiebedrijf in Utrecht. Dan zijn wij jou  graag van dienst. Als gecertificeerd isolatiebedrijf hebben wij ons gespecialiseerd in vele soorten woningisolatie. Denk hierbij aan kruipruimte isolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en spouwmuurisolatie. Vraag nu gratis advies of een offerte aan. Onze isolatie experts zitten voor je klaar. 

Wat kost dakisolatie in Utrecht?

De kosten voor dakisolatie kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van diverse factoren waaronder het soort materiaal dat wordt gebruikt, de oppervlakte van de vloer, en de staat van de woning. Om toch een schatting te kunnen geven moet je bij dakisolatie denken aan een prijs tussen de €50 en €150 per vierkante meter. Dat is exclusief BTW en inclusief montage. Wil jij een exacte prijs? Vraag dan een gratis offerte aan. Onze specialisten zitten voor je klaar.

Subsidie voor dakisolatie

Goed om te weten is dat de overheid enkele subsidies beschikbaar heeft gesteld op het gebied van isoleren.  Deze subsidie kan, afhankelijk van het aantal maatregelen dat je treft, oplopen tot wel 30%.

Om erachter te komen op welke subsidies jij aanspraak maakt kan je onze handige subsidie check gebruiken of onze helpdesk om advies vragen. Wij zitten voor jou klaar.

Natuurvriendelijk isoleren in Utrecht

Natuurvriendelijk isoleren houdt in dat jouw woning op een duurzame manier wordt geïsoleerd, zonder daarbij in te leveren op kwaliteit. Dit is niet alleen gunstig voor je financiën, maar ook voor onze planeet. Daarnaast wordt er met een zorgvuldige blik gekeken naar diverse (soms beschermde) dieren die hun thuis dichtbij het jouwe hebben gemaakt.

Veel mensen realiseren zich niet dat tal van kleine vogeltjes en vleermuizen een onderkomen vinden in daken of spouwmuren. Met conventionele isolatietechnieken komt hun welzijn vaak in gevaar. Natuurvriendelijk isoleren zorgt ervoor dat deze dieren veilig zijn! Ze krijgen voldoende gelegenheid om een nieuw thuis te zoeken en te verhuizen. Precies zoals het zou moeten.

Renovatie Totaal hecht veel waarde aan natuurvriendelijk isoleren en daarom bundelen we onze krachten met onze partner Unitura en de Gemeente Utrecht.

Achtergrond informatie over Utrecht

Utrecht wordt vaak beschouwd als het kloppend hart van Nederland en is een stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad staat bekend als een van de oudste steden van Nederland en is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Met een inwoneraantal van rond de 358.000 in 2022, is het een levendige en dynamische stad. Utrecht is beroemd om haar karakteristieke grachten, historische centrum en de Domtoren, de hoogste kerktoren van Nederland. Deze stad combineert oude architectuur, zoals de schilderachtige grachtenpanden, met moderne ontwerpen in nieuwe wijken. De stad is niet alleen een centrum van cultuur en onderwijs, met de grootste universiteit van Nederland, maar ook een hub van creativiteit en innovatie. Voor alle soorten woningen en gebouwen in Utrecht bieden wij de perfecte isolatieoplossing!

Over Renovatie Totaal

Renovatie Totaal is gespecialiseerd in het, met plezier, verduurzamen van jouw woning. Tijdens een geheel vrijblijvend adviesgesprek komt er een gecertificeerd isolatie specialist bij je langs om de woning te inspecteren en zo de juiste keuze te maken waar de woningisolatie in jouw woning het beste tot zijn recht komt.

Dakisolatie | Vloerisolatie | Bodemisolatie | Spouwmuurisolatie

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Back To Top