Skip to content

Isolatie Bilthoven

Gecertificeerd isolatiebedrijf voor Bilthoven en omstreken

Vind je het tijd om jouw woning of bedrijfspand in de regio Bilthoven te isoleren? Dan zit je bij ons isolatiebedrijf aan het juiste adres. We zijn experts op het gebied van effectieve, efficiënte en duurzame woningisolatie.

Voor het verbeteren van je wooncomfort, het verhogen van de waarde van je woning en uiteraard het verlagen van je energierekening staan wij voor je klaar.

Wij hebben een team met ervaren isolatiespecialisten klaar staan die raad weten met vrijwel alle gangbare isolatiemethoden. Zij zorgen ervoor dat jouw pand in Bilthoven zowel in de koude winter als in de hete zomer de ideale temperatuur behoudt.

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Gecertificeerd isolatiebedrijf

Burenkorting

Wat is er nou mooier dan samen de wereld een stukje duurzamer te maken en ook nog eens samen besparen. Hierom hebben wij de burenkorting in het leven geroepen. Je vraagt samen met jouw buren een offerte aan en kunt hierdoor tot wel 15% korting ontvangen op de factuur!

Deze tevreden klanten gingen je al voor

Jouw huis in Bilthoven laten isoleren? Meerdere opties mogelijk!

Bij Renovatie Totaal draait alles om het creëren van een fijn en energie-efficiënt huis. Van het dak boven je hoofd tot de vloer onder je voeten en alles daartussenin: wij zijn experts in verschillende soorten isolatie. Ontdek hier hoe we elke hoek van jouw woning kunnen transformeren, waardoor je niet alleen bespaart op energiekosten, maar ook jouw levensomstandigheden binnenshuis kan verbeteren.

Spouwmuurisolatie in Bilthoven

Spouwmuurisolatie houdt in dat de tussenruimte tussen de binnenste en buitenste muur van een woning (de spouw) wordt voorzien van isolerend materiaal. Veel klassieke huizen bezitten zo’n ongeïsoleerde spouw, oorspronkelijk bedoeld om externe vochtigheid te weren. Als je in Bilthoven of omgeving woont en je huis heeft een authentieke bouw, dan kan spouwmuurisolatie precies zijn wat je nodig hebt.

Voordelen

  • Energiebesparing: Door de toegevoegde isolatie kan een woning tot wel 30% van zijn stookkosten besparen. Dit komt doordat minder warmte via de muren naar buiten kan ontsnappen.
  • Verhoogd Wooncomfort: Warmte wordt langer vastgehouden in het huis. Dit zorgt voor een stabielere binnentemperatuur en een aangenamer woonklimaat, vrij van koude trek en vochtigheid.
  • Milieubijdrage: Door minder te stoken, verlaagt ook de CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een gezonder milieu.
  • Verhoging van Woningwaarde: Een efficiënt geïsoleerde woning is aantrekkelijker op de vastgoedmarkt. Potentiële kopers zijn vaak bereid meer te betalen voor een huis dat energiezuinig is.

Kruipruimte Isolatie in Bilthoven

De kruipruimte verwijst naar de beperkte en vaak moeilijk toegankelijke ruimte onder de vloer van de begane grond van een woning. Vanuit hier kunnen kou en vocht oprijzen, wat niet alleen leidt tot een frisser vloeroppervlak, maar ook gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen. Om dit tegen te gaan, kan isolatie zowel direct onder de vloer (vloerisolatie) als op de bodem van de kruipruimte (bodemisolatie) worden aangebracht.

Vloerisolatie Bilthoven

Vloerisolatie focust op het beschermen van de onderzijde van je begane grondvloer. Het streven is om deze te voorzien van hoogwaardige isolatiematerialen. Afhankelijk van je woning, financiële situatie en individuele wensen zijn er diverse opties beschikbaar. Overweeg bijvoorbeeld PUR-schuim, dat direct op locatie wordt toegepast. Andere keuzes zijn isolerende woldekens of specifieke isolatiedekens die strak tegen de vloer worden bevestigd. En ken je de reflecterende folies al? Ze weerkaatsen de warmte terug de leefruimte in. Zorgvuldigheid is een must bij vloerisolatie; je wil uiteraard geen koude plekken of luchtspleten.

Bodemisolatie Bilthoven

Bij bodemisolatie draait alles om het rechtstreeks aanbrengen van isolatiematerialen op de bodem van de kruipruimte van jouw huis. Het doel? Het weren van vocht en kou die van de ondergrond opstijgt. Voor dit doel kun je bijvoorbeeld kiezen voor schelpen, die meestal als een dunne deklaag over de bodem worden verspreid. Echter krijgen EPS-parels vaker de voorkeur. Deze korreltjes vormen een beschermende isolatielaag op de ondergrond. Er zijn ook isolatiematrassen beschikbaar; het gaat hier om stevige matten die over de bodem worden gerold voor een consistent isolerend effect. Als je kruipruimte natter of te laag is, is bodemisolatie mogelijk perfect voor jou.

Voordelen:

  • Energiezuinigheid: Kruipruimte isolatie kan bijdragen aan een besparing van ongeveer 10-15% op jouw energierekening.
  • Comfortverhoging: Met een goed geïsoleerde kruipruimte voelt jouw vloer warmer aan, wat bijdraagt aan een comfortabelere woonervaring.
  • Gezondere leefomgeving: Door het verminderen van vocht en kou uit de kruipruimte, vermindert ook het risico op schimmelvorming en de ophoping van ongezonde gassen zoals radon.

Dakisolatie in Bilthoven

Dakisolatie houdt in dat het dak van een woning wordt voorzien van isolerend materiaal. Dit kan zowel aan de binnenkant (bijvoorbeeld op de zolder) als aan de buitenkant van het dak plaatsvinden.

Voordelen

  • Energiebesparing: Aangezien warmte stijgt, is het dak de primaire plek waar warmte kan ontsnappen. Door het dak te isoleren, kan tot wel 25% op stookkosten worden bespaard.
  • Verhoogd Comfort: In de zomer blijft het huis koeler en in de winter warmer.
  • Woningwaarde: Net als bij andere isolatiemaatregelen, verhoogt dakisolatie de waarde van het huis op de vastgoedmarkt.

Wat kost isolatie in Bilthoven?

De kosten voor isolatie in Bilthoven kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van diverse factoren waaronder het type isolatie dat je wil toepassen, het soort materiaal dat wordt gebruikt, de oppervlakte en de huidige staat van de woning. Om toch een schatting te kunnen geven moet je bij bijvoorbeeld vloerisolatie denken aan een prijs tussen de €35 en €45 per vierkante meter. Dat is exclusief BTW en inclusief montage. Wil jij een exacte prijs? Vraag dan een gratis offerte aan. Onze specialisten zitten voor je klaar.

Subsidie voor isolatie

Goed om te weten is dat de overheid enkele subsidies beschikbaar heeft gesteld op het gebied van isoleren. Deze subsidie kan, afhankelijk van het aantal maatregelen dat je treft, oplopen tot wel 30%.

Om erachter te komen op welke subsidies jij aanspraak maakt kan je onze handige subsidie check gebruiken of onze helpdesk om advies vragen. Wij zitten voor jou klaar.

Natuurvriendelijk isoleren in Bilthoven

Natuurvriendelijk isoleren houdt in dat jouw woning op een duurzame manier wordt geïsoleerd, zonder daarbij in te leveren op kwaliteit. Dit is niet alleen gunstig voor je financiën, maar ook voor onze planeet. Daarnaast wordt er met een zorgvuldige blik gekeken naar diverse (soms beschermde) dieren die hun thuis dichtbij het jouwe hebben gemaakt.

Veel mensen realiseren zich niet dat tal van kleine vogeltjes en vleermuizen een onderkomen vinden in daken of spouwmuren. Met conventionele isolatietechnieken komt hun welzijn vaak in gevaar. Natuurvriendelijk isoleren zorgt ervoor dat deze dieren veilig zijn! Ze krijgen voldoende gelegenheid om een nieuw thuis te zoeken en te verhuizen. Precies zoals het zou moeten.

Renovatie Totaal hecht veel waarde aan natuurvriendelijk isoleren en daarom bundelen we onze krachten met onze partner Unitura en de Gemeente Utrecht.

Achtergrondinformatie over Bilthoven

Bilthoven ligt in de provincie Utrecht en is een dorp met een rijke historie en een unieke sfeer. Deze plaats heeft ruim 22.000 inwoners en is onderdeel van de gemeente De Bilt. Het ligt en ligt tevens op steenworp afstand van de stad Utrecht. Ondanks dat Bilthoven zo dicht bij de drukke stad ligt, is het een wereld van verschil met Utrecht. Het heeft haar dorpse karakter namelijk goed weten te behouden.

Bilthoven is onder andere zo geliefd vanwege de prachtige ligging op de Utrechtse Heuvelrug. De vele historische gebouwen in de buurt (zoals Kasteel De Bilt en de Oude Kerk) geven een goed beeld van de historie van dit dorp. Hiernaast heeft Bilthoven ook oog voor de toekomst, dit zie je terug in de nieuwbouwwijken.

Al deze verschillende soorten gebouwen en woningen vragen natuurlijk om andere manieren van isolatie. Gelukkig weten wij hier wel raad mee! Dus of jij nu een pand van honderden jaren oud wil laten isoleren of juist een relatief nieuwe woning wil laten verduurzamen: Isolatiebedrijf Renovatie Totaal staat voor je klaar.

Over Renovatie Totaal

Renovatie Totaal is gespecialiseerd in het, met plezier, verduurzamen van jouw woning. Tijdens een geheel vrijblijvend adviesgesprek komt er een gecertificeerd isolatie specialist bij je langs om de woning te inspecteren en zo de juiste keuze te maken waar de woningisolatie in jouw woning het beste tot zijn recht komt.

Dakisolatie | Vloerisolatie | Bodemisolatie | Spouwmuurisolatie

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Back To Top