Skip to content

Isolatie De Bilt

Full-service isolatiebedrijf De Bilt en omgeving

Vind je het tijd om jouw woning of bedrijfspand in De Bilt te isoleren? Dan je bij ons helemaal aan het juiste adres. We zijn experts op het gebied van effectieve, efficiënte en duurzame woningisolatie.

Voor het verbeteren van je wooncomfort, het verhogen van de waarde van je woning en uiteraard het verlagen van je energierekening staan wij voor je klaar.

Wij hebben een team met ervaren isolatiespecialisten klaar staan die raad weten met vrijwel alle gangbare isolatiemethoden. Zij zorgen ervoor dat jouw pand in De Bilt zowel in de koude winter als in de hete zomer de ideale temperatuur behoudt.

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Gecertificeerd isolatiebedrijf

Burenkorting

Wat is er nou mooier dan samen de wereld een stukje duurzamer te maken en ook nog eens samen besparen. Hierom hebben wij de burenkorting in het leven geroepen. Je vraagt samen met jouw buren een offerte aan en kunt hierdoor tot wel 15% korting ontvangen op de factuur!

Deze tevreden klanten gingen je al voor

Jouw huis in De Bilt laten isoleren? Meerdere opties mogelijk!

Bij Renovatie Totaal draait alles om het creëren van een fijn en duurzaam huis. Van het dak boven je hoofd tot de vloer onder je voeten en alles daartussenin: wij zijn experts in verschillende soorten isolatie. Ontdek hier hoe we elke hoek van jouw woning kunnen transformeren, waardoor je niet alleen bespaart op energiekosten, maar ook jouw levensomstandigheden binnenshuis kan verbeteren.

Spouwmuurisolatie in De Bilt

Spouwmuurisolatie houdt in dat de tussenruimte tussen de binnenste en buitenste muur van een woning (de spouw) wordt voorzien van isolerend materiaal. Veel klassieke huizen bezitten zo’n ongeïsoleerde spouw, oorspronkelijk bedoeld om externe vochtigheid te weren. Als je in De Bilt of omgeving woont en je huis heeft een authentieke bouw, dan kan spouwmuurisolatie precies zijn wat je nodig hebt.

Voordelen

  • Energiebesparing: Door de toegevoegde isolatie kan een woning tot wel 30% van zijn stookkosten besparen. Dit komt doordat minder warmte via de muren naar buiten kan ontsnappen.
  • Verhoogd Wooncomfort: Warmte wordt langer vastgehouden in het huis. Dit zorgt voor een stabielere binnentemperatuur en een aangenamer woonklimaat, vrij van koude trek en vochtigheid.
  • Milieubijdrage: Door minder te stoken, verlaagt ook de CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een gezonder milieu.
  • Verhoging van Woningwaarde: Een efficiënt geïsoleerde woning is aantrekkelijker op de vastgoedmarkt. Potentiële kopers zijn vaak bereid meer te betalen voor een huis dat energiezuinig is.

Kruipruimte Isolatie in De Bilt

De kruipruimte verwijst naar de beperkte en vaak moeilijk toegankelijke ruimte onder de vloer van de begane grond van een woning. Vanuit hier kunnen kou en vocht oprijzen, wat niet alleen leidt tot een frisser vloeroppervlak, maar ook gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen. Om dit tegen te gaan, kan isolatie zowel direct onder de vloer (vloerisolatie) als op de bodem van de kruipruimte (bodemisolatie) worden aangebracht.

Vloerisolatie De Bilt

Vloerisolatie focust op het beschermen van de onderzijde van je begane grondvloer. Het streven is om deze te voorzien van hoogwaardige isolatiematerialen. Afhankelijk van je woning, financiële situatie en individuele wensen zijn er diverse opties beschikbaar. Overweeg bijvoorbeeld PUR-schuim, dat direct op locatie wordt toegepast. Andere keuzes zijn isolerende woldekens of specifieke isolatiedekens die strak tegen de vloer worden bevestigd. En ken je de reflecterende folies al? Ze weerkaatsen de warmte terug de leefruimte in. Zorgvuldigheid is een must bij vloerisolatie; je wil uiteraard geen koude plekken of luchtspleten.

Bodemisolatie in De Bilt

Bij bodemisolatie wordt er isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte in je woning geplaatst. Wat is het doel? Het blokkeren van vocht en kou die uit de grond omhoog komen. Voor dit doel kun je bijvoorbeeld kiezen voor schelpen, die normaal gesproken als een fijne laag over de bodem worden uitgestrooid. Toch kiezen wij tegenwoordig liever voor EPS-parels. Deze kleine korrels creëren een isolerende laag die de ondergrond bedekt. Een ander alternatief zijn isolatiematrassen. Dit zijn robuuste matten die over de bodem worden uitgerold om een gelijkmatig isolerend effect te creëren. Als je kruipruimte erg vochtig of laag is, kan bodemisolatie de ideale oplossing voor jou zijn.

Voordelen:

  • Energiezuinigheid: Kruipruimte isolatie kan bijdragen aan een besparing van ongeveer 10-15% op jouw energierekening.
  • Comfortverhoging: Met een goed geïsoleerde kruipruimte voelt jouw vloer warmer aan, wat bijdraagt aan een comfortabelere woonervaring.
  • Gezondere leefomgeving: Door het verminderen van vocht en kou uit de kruipruimte, vermindert ook het risico op schimmelvorming en de ophoping van ongezonde gassen zoals radon.

Dakisolatie in De Bilt

Dakisolatie houdt in dat het dak van een woning wordt voorzien van isolerend materiaal. Dit kan zowel aan de binnenkant (bijvoorbeeld op de zolder) als aan de buitenkant van het dak plaatsvinden.

Voordelen

  • Energiebesparing: Aangezien warmte stijgt, is het dak de primaire plek waar warmte kan ontsnappen. Door het dak te isoleren, kan tot wel 25% op stookkosten worden bespaard.
  • Verhoogd Comfort: In de zomer blijft het huis koeler en in de winter warmer.
  • Woningwaarde: Net als bij andere isolatiemaatregelen, verhoogt dakisolatie de waarde van het huis op de vastgoedmarkt.

Wat kost isolatie in De Bilt?

De kosten voor isolatie in De Bilt kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van diverse factoren waaronder het type isolatie dat je wil toepassen, het soort materiaal dat wordt gebruikt, de oppervlakte en de huidige staat van de woning. Om toch een schatting te kunnen geven moet je bij bijvoorbeeld vloerisolatie denken aan een prijs tussen de €35 en €45 per vierkante meter. Dat is exclusief BTW en inclusief montage. Wil jij een exacte prijs? Vraag dan een gratis offerte aan. Onze specialisten zitten voor je klaar.

Subsidie voor isolatie

Goed om te weten is dat de overheid enkele subsidies beschikbaar heeft gesteld op het gebied van isoleren. Deze subsidie kan, afhankelijk van het aantal maatregelen dat je treft, oplopen tot wel 30%.

Om erachter te komen op welke subsidies jij aanspraak maakt kan je onze handige subsidie check gebruiken of onze helpdesk om advies vragen. Wij zitten voor jou klaar.

Natuurvriendelijk isoleren in De Bilt

Natuurvriendelijk isoleren houdt in dat jouw woning op een duurzame manier wordt geïsoleerd, zonder daarbij in te leveren op kwaliteit. Dit is niet alleen gunstig voor je financiën, maar ook voor onze planeet. Daarnaast wordt er met een zorgvuldige blik gekeken naar diverse (soms beschermde) dieren die hun thuis dichtbij het jouwe hebben gemaakt.

Veel mensen realiseren zich niet dat tal van kleine vogeltjes en vleermuizen een onderkomen vinden in daken of spouwmuren. Met conventionele isolatietechnieken komt hun welzijn vaak in gevaar. Natuurvriendelijk isoleren zorgt ervoor dat deze dieren veilig zijn! Ze krijgen voldoende gelegenheid om een nieuw thuis te zoeken en te verhuizen. Precies zoals het zou moeten.

Renovatie Totaal hecht veel waarde aan natuurvriendelijk isoleren en daarom bundelen we onze krachten met onze partner Unitura en de Gemeente Utrecht.

Achtergrondinformatie over De Bilt

De Bilt is een dorp dat ligt in de provincie Utrecht. Deze plaats heeft een bijzondere combinatie van historische en moderne elementen. Het dorp staat vooral bekend om zijn rijke historie, groene lanen en de aanwezigheid van het KNMI (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut), wat De Bilt tevens een wetenschappelijk tintje geeft.

De architectuur in De Bilt is een mooie mix van oud en nieuw, waar statige oude villa’s naast moderne residentiële complexen staan. Deze diversiteit weerspiegelt de ontwikkeling van het dorp door de eeuwen heen. De Bilt is niet alleen rijk aan cultureel erfgoed maar ook aan natuur met uitgestrekte bossen en parken.

Wij werken graag in De Bilt. Mede vanwege het feit duurzaam wonen er een hoge prioriteit heeft. Door onze expertise in isolatie dragen we bij aan het energiezuiniger maken van de historische en moderne woningen in het dorp. Ons doel is om het comfort van de inwoners te verhogen en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk te verlagen. We zijn trots op de vele projecten die we hier al hebben mogen realiseren en kijken uit naar nieuwe mogelijkheden om De Bilt nog duurzamer te maken.

Over Renovatie Totaal

Renovatie Totaal is gespecialiseerd in het, met plezier, verduurzamen van jouw woning. Tijdens een geheel vrijblijvend adviesgesprek komt er een gecertificeerd isolatie specialist bij je langs om de woning te inspecteren en zo de juiste keuze te maken waar de woningisolatie in jouw woning het beste tot zijn recht komt.

Dakisolatie | Vloerisolatie | Bodemisolatie | Spouwmuurisolatie

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Back To Top