Skip to content

Isolatie Amersfoort

Gecertificeerd isolatiebedrijf Amersfoort

Isolatie in Amersfoort nodig? Dan zit je bij Renovatie Totaal aan het juiste adres. We zijn experts op het gebied van effectieve en efficiënte woningisolatie. Voor het verhogen van je wooncomfort, het verrijken van de waarde van je woning en het verlagen van je energierekening staan wij voor je klaar. Onze specialisten beheersen diverse isolatiemethoden, waardoor jouw Amersfoortse woning zowel in de koude winter als in de hete zomer de ideale temperatuur behoudt.

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Gecertificeerd isolatiebedrijf

Burenkorting

Wat is er nou mooier dan samen de wereld een stukje duurzamer te maken en ook nog eens samen besparen. Hierom hebben wij de burenkorting in het leven geroepen. Je vraagt samen met jouw buren een offerte aan en kunt hierdoor tot wel 15% korting ontvangen op de factuur!

Wat onze klanten zeggen

Huis isoleren in Amersfoort: verschillende technieken mogelijk

Bij Renovatie Totaal draait alles om het creëren van een fijn en energie-efficiënt huis. Van het dak boven je hoofd tot de vloer onder je voeten en alles daartussenin: wij zijn experts in verschillende soorten isolatie. Ontdek hier hoe we elke hoek van jouw woning kunnen transformeren, waardoor je niet alleen bespaart op energiekosten, maar ook geniet van een aangenaam binnenklimaat het hele jaar door!

Spouwmuurisolatie in Amersfoort

Spouwmuurisolatie is eigenlijk de technische benaming voor het opvullen van de ruimte (de spouw) tussen je binnen- en buitenmuren met isolatiemateriaal. Vooral oudere huizen hebben vaak zo’n lege ruimte. Deze ruimte werd vroeger bewust behouden om nattigheid van buiten tegen te houden. Als jij in Amersfoort of omgeving woont en een wat ouder huis hebt, kan dit echt iets voor jou zijn.

Voordelen

  • Energiebesparing: Door de toegevoegde isolatie kan een woning tot wel 30% van zijn stookkosten besparen. Dit komt doordat minder warmte via de muren naar buiten kan ontsnappen.
  • Verhoogd Wooncomfort: Warmte wordt langer vastgehouden in het huis. Dit zorgt voor een stabielere binnentemperatuur en een aangenamer woonklimaat, vrij van koude trek en vochtigheid.
  • Milieubijdrage: Door minder te stoken, verlaagt ook de CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een gezonder milieu.
  • Verhoging van Woningwaarde: Een efficiënt geïsoleerde woning is aantrekkelijker op de vastgoedmarkt. Potentiële kopers zijn vaak bereid meer te betalen voor een huis dat energiezuinig is.

Wil jij nog meer weten? Lees hier alles over spouwmuurisolatie in Amersfoort.

Kruipruimte Isolatie in Amersfoort

De kruipruimte verwijst naar de lage, vaak beperkt toegankelijke ruimte onder de vloer van een woning. Deze kan een significante bron van koude en vocht zijn, wat kan leiden tot een koudere vloer en mogelijke gezondheidsrisico’s. Isolatie kan zowel direct onder de vloer (vloerisolatie) als op de bodem van de kruipruimte (bodemisolatie) worden aangebracht.

Vloerisolatie Amersfoort

Vloerisolatie gaat over het aanpakken van de onderkant van je vloer op de begane grond. Het idee is om deze te voorzien van de juiste isolatiematerialen. Afhankelijk van jouw huis en wat je zelf fijn vindt, zijn er verschillende materialen om uit te kiezen. Zo heb je PUR-schuim, dat direct op de plek wordt gespoten. EPS-parels zijn kleine isolatiekorreltjes die in de kruipruimte worden geplaatst. Dan zijn er nog minerale wolplaten of speciale isolatiedekens die strak tegen de vloer worden bevestigd. En heb je al van reflecterende folies gehoord? Deze kaatsen de warmte terug je woonkamer in. Bij vloerisolatie is precisie wel belangrijk; je wilt geen koude plekken of luchtlekken.

Wil jij nog meer weten? Lees hier alles over vloerisolatie in Amersfoort.

Bodemisolatie Amersfoort

Bij bodemisolatie wordt isolatiematerialen direct op de bodem van de kruipruimte in je huis in Amersfoort geplaatst. Hiermee houd je vocht en kou van onderaf tegen. Zo heb je schelpen, die super zijn omdat ze vocht opnemen en weer loslaten. Ze worden vaak in een laagje van een paar centimeter over de bodem verspreid. Dan heb je ook nog EPS-parels, die een beetje lijken op de isolatieballetjes voor je vloer, maar deze vormen juist een isolatielaag op de bodem. Isolatiematrassen zijn weer een ander verhaal; dat zijn dikke matten die je over de bodem rolt voor een doorlopende isolatie. Als je kruipruimte wat lager of natter is dan normaal, kan bodemisolatie echt een uitkomst zijn!

Voordelen:

  • Energiezuinigheid: Kruipruimte isolatie kan bijdragen aan een besparing van ongeveer 10-15% op jouw energierekening.
  • Comfortverhoging: Met een goed geïsoleerde kruipruimte voelt jouw vloer warmer aan, wat bijdraagt aan een comfortabelere woonervaring.
  • Gezondere leefomgeving: Door het verminderen van vocht en kou uit de kruipruimte, vermindert ook het risico op schimmelvorming en de ophoping van ongezonde gassen zoals radon.

Dakisolatie

Dakisolatie houdt in dat het dak van een woning wordt voorzien van isolerend materiaal. Dit kan zowel aan de binnenkant (bijvoorbeeld op de zolder) als aan de buitenkant van het dak plaatsvinden.

Voordelen

  • Energiebesparing: Aangezien warmte stijgt, is het dak de primaire plek waar warmte kan ontsnappen. Door het dak te isoleren, kan tot wel 25% op stookkosten worden bespaard.
  • Verhoogd Comfort: In de zomer blijft het huis koeler en in de winter warmer.
  • Woningwaarde: Net als bij andere isolatiemaatregelen, verhoogt dakisolatie de waarde van het huis op de vastgoedmarkt.

Wil jij nog meer weten? Lees hier alles over dakisolatie in Amersfoort.

Wat kost isolatie in Amersfoort?

De kosten voor isolatie Amersfoort kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van diverse factoren waaronder het soort materiaal dat wordt gebruikt, de oppervlakte van de vloer, en de specifieke omstandigheden van de woning. Om toch een schatting te kunnen geven moet je bij vloerisolatie denken aan een prijs tussen de €35 en €45 per vierkante meter. Dat is exclusief BTW en inclusief montage. Wil jij een exacte prijs? Vraag dan een gratis offerte aan. Onze specialisten zitten voor je klaar.

Subsidie voor isolatie

Goed om te weten is dat de overheid enkele subsidies beschikbaar heeft gesteld op het gebied van isoleren.  Deze subsidie kan, afhankelijk van het aantal maatregelen dat je treft, oplopen tot wel 30%.

Om erachter te komen op welke subsidies jij aanspraak maakt kan je onze handige subsidie check gebruiken of onze helpdesk om advies vragen. Wij zitten voor jou klaar.

Natuurvriendelijk isoleren in Amersfoort

Natuurvriendelijk isoleren houdt in dat jouw woning op een duurzame manier wordt geïsoleerd, zonder daarbij in te leveren op kwaliteit. Dit is niet alleen gunstig voor je financiën, maar ook voor onze planeet. Daarnaast wordt er met een zorgvuldige blik gekeken naar diverse (soms beschermde) dieren die hun thuis dichtbij het jouwe hebben gemaakt.

Veel mensen realiseren zich niet dat tal van kleine vogeltjes en vleermuizen een onderkomen vinden in daken of spouwmuren. Met conventionele isolatietechnieken komt hun welzijn vaak in gevaar. Natuurvriendelijk isoleren zorgt ervoor dat deze dieren veilig zijn! Ze krijgen voldoende gelegenheid om een nieuw thuis te zoeken en te verhuizen. Precies zoals het zou moeten.

Renovatie Totaal hecht veel waarde aan natuurvriendelijk isoleren en daarom bundelen we onze krachten met onze partner Unitura en de Gemeente Utrecht.

Achtergrond informatie over Amersfoort

Amersfoort wordt ook wel de ‘Keistad’ genoemd. Deze bijnaam komt van de historische relatie met een enorme kei die in de 17e eeuw door de stad werd gesleept. De historie van deze schilderachtige stad in de provincie Utrecht gaat zelfs terug tot de middeleeuwen. Rond 2022 had de stad meer dan 150.000 inwoners. Amersfoort staat niet alleen bekend om haar historische karakter, maar ook om moderne architectuur en stedenbouwkundige ontwikkelingen. De woningen variëren van eeuwenoude vakwerkhuizen in het historische centrum tot moderne architectonische hoogstandjes in nieuwere wijken. Met al deze huizen weten wij op het gebied van isolatie wel raad!

Over Renovatie Totaal

Renovatie Totaal is gespecialiseerd in het, met plezier, verduurzamen van jouw woning. Tijdens een geheel vrijblijvend adviesgesprek komt er een gecertificeerd isolatie specialist bij je langs om de woning te inspecteren en zo de juiste keuze te maken waar de woningisolatie in jouw woning het beste tot zijn recht komt.

Dakisolatie | Vloerisolatie | Bodemisolatie | Spouwmuurisolatie

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Back To Top