Skip to content

Spouwmuurisolatie Amersfoort

Spouwmuren laten isoleren in Amersfoort

Ben je op zoek naar een bedrijf voor spouwmuurisolatie in Amersfoort? Dan ben je bij ons helemaal aan het goede adres! Wij zijn namelijk gecertificeerde experts op het gebied van woningisolatie. Wij zorgen ervoor dat jouw thuis niet alleen lekker warm blijft in de winter, maar ook heerlijk koel tijdens de zomer. We weten als geen ander hoe jij (met dank aan isolatie) het maximale uit jouw woning kan halen!

Ons team heeft vele jaren ervaring met vrijwel alle soorten woningisolatie waarvan spouwmuurisolatie een van de meest populaire varianten is. Daarnaast hebben wij vele huizen en panden in Amersfoort voorzien hebben van effectieve spouwmuurisolatie. Of je nu in een oud huis woont of in een nieuwbouw: we hebben altijd een oplossing die past bij jouw wensen.

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Gecertificeerd isolatiebedrijf

Wat is Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een methode waarbij isolatiemateriaal wordt aangebracht in de spouw (de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van een gebouw). Deze techniek is ontwikkeld om de thermische efficiëntie van muren te verbeteren.

Het proces omvat meestal het injecteren of aanbrengen van isolerend materiaal zoals EPS-parels, minerale wol of schuim. Deze materialen verminderen warmteverlies in de winter en houden warmte buiten in de zomer. Het resultaat? Meer wooncomfort en een lagere energierekening!

De keuze van het materiaal dat hierbij gebruikt wordt hangt af van verschillende factoren. Hierbij kan je denken aan de staat van de spouw, de bouwstijl en natuurlijk ook jouw budget.

Het Belang van Spouwmuurisolatie in Amersfoort

Met het oog op gasvrij wonen vanaf 2050 wordt het steeds belangrijker dat een huis goed geïsoleerd is. Een huis zonder spouwmuurisolatie verliest enorm veel warmte. Dat voel en zie je direct op je energierekening, laat staan wat dat voor het milieu betekent aan extra CO2 uitstoot. Spouwmuurisolatie biedt uitkomst. Je geniet in de winter van een warmer huis en in de zomer van een koeler huis, waardoor je wooncomfort het hele jaar door optimaal is. Bovendien heeft muurisolatie een geluiddempend effect, waardoor geluiden van de straat minder hard binnenkomen.

Voordelen van Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie biedt tal van voordelen die zowel jouw wooncomfort als de portemonnee ten goede komen. De voordelen variëren van energiebesparing tot meer wooncomfort. Daardoor is deze vorm van isolatie absoluut een slimme investering voor elke huiseigenaar. Hieronder lichten we enkele van de belangrijkste voordelen toe.

Energiebesparing

Door de spouwmuur goed te isoleren, kan een aanzienlijke hoeveelheid energie (en daar bij komende kosten) bespaard worden. Deze vorm van isolatie vermindert namelijk het warmteverlies door de muren. Hierdoor is simpelweg minder energie nodig is om een huis te verwarmen. In principe resulteert dit altijd in lagere energierekeningen, wat natuurlijk mooi meegenomen is. De exacte besparing hangt af van de isolatiewaarde van het gebruikte materiaal en de algemene staat van het huis.

Verminderde CO2-uitstoot

Naast energiebesparing zorgt spouwmuurisolatie ook voor een vermindering van de CO2-uitstoot. Door minder energie te verbruiken voor verwarming, draagt een geïsoleerd huis dus direct bij aan de vermindering van de totale ecologische voetafdruk. Dus je doet dit niet alleen voor jezelf maar ook voor de natuur.

Een comfortabeler huis

Een goed geïsoleerde woning biedt simpelweg meer wooncomfort. Spouwmuurisolatie helpt namelijk om een constante temperatuur in huis te behouden. Dit is zowel in de winter als in de zomer het geval. Dit betekent minder tocht, koudere muren en een heerlijk binnenshuis leefklimaat op elke verdieping.

Geluidsisolatie

Last but not least heb je naast thermische voordelen ook een zekere mate van geluidsisolatie. Een geïsoleerde spouw kan helpen om straatgeluiden en andere externe geluiden te verminderen. Dit is vooral fijn in stedelijke of lawaaierige omgevingen. Een stiller huis zorgt er dan weer voor dat je rustiger en meer ontspannen in jouw woning kan vertoeven. Dat is altijd mooi meegenomen.

Wat onze klanten zeggen

Soorten Isolatiematerialen

Bij het kiezen van het juiste materiaal voor spouwmuurisolatie is het handig om de opties te kennen. De meest gebruikte materialen zijn glaswol, EPS parels en polyurethaanschuim (PUR). Elk van deze materialen heeft unieke eigenschappen die ze geschikt maken voor verschillende situaties.

Glaswol

Glaswol is een populaire keuze vanwege zijn uitstekende isolerende eigenschappen en flexibiliteit. Het is gemaakt van fijne glasvezels en is ideaal voor het opvullen van onregelmatige ruimtes. Glaswol past zich namelijk erg makkelijk aan bij verschillende vormen binnen de spouw.

EPS Parels

EPS parels zijn kleine bolletjes van geëxpandeerd polystyreen. Deze zijn licht van gewicht en zeer effectief voor thermische isolatie. Ze zijn bijzonder geschikt voor spouwmuren omdat ze makkelijk in de spouwruimtes geblazen kunnen worden en een gelijkmatige dekking bieden.

Polyurethaanschuim (PUR)

PUR is een schuimvormig isolatiemateriaal dat ter plaatse wordt gespoten. Het zet zich uit zodat het alle hoeken en kieren kan vullen. PUR biedt een zeer efficiënte thermische isolatie en minimaliseert tegelijkertijd luchtlekkage.

Het Isolatieproces

Als ervaren isolatiebedrijf doorlopen wij een zorgvuldig proces om de spouwmuren van jouw huis optimaal te isoleren. Hieronder vindt je de stappen die wij ondernemen om een hoogwaardige en effectieve isolatie te garanderen.

Inspectie van de Spouwmuur

Voordat we beginnen, inspecteren we de spouwmuur grondig. Dit doen we om te beoordelen of de spouw geschikt is voor isolatie en om eventuele obstakels of bijzonderheden vast te stellen. We controleren op vocht, vuil en de algemene staat van de spouw.

Voorbereiding van de Muur

Na de inspectie bereiden we de muur voor op isolatie. Dit kan het schoonmaken van de spouw omvatten en het zorgen voor een toegankelijke werkplek. We zorgen er ook voor dat alle benodigde materialen en gereedschappen klaarstaan voor een soepele uitvoering van het werk.

Injecteren van Isolatiemateriaal

Vervolgens injecteren we het gekozen isolatiemateriaal in de spouw. Afhankelijk van jouw voorkeur en de specifieke situatie gebruiken we glaswol, EPS parels of polyurethaanschuim (PUR). We gebruiken gespecialiseerde apparatuur om het materiaal gelijkmatig te verdelen en alle hoeken van de spouwmuur te bereiken.

Afdichten van Gaten

Na het isoleren dichten we alle gaten en openingen die zijn gebruikt voor het injecteren van het isolatiemateriaal. Dit doen we zorgvuldig om ervoor te zorgen dat de muur er weer netjes uitziet en de isolatie zijn werk effectief kan doen.

Bij elke stap van het proces zorgen wij voor een nauwkeurige en professionele aanpak, met aandacht voor detail en respect voor jouw eigendom. Met onze ervaring en deskundigheid kan je rekenen op een kwalitatief hoogstaande spouwmuurisolatie die bijdraagt aan het comfort en de energie-efficiëntie van jouw woning.

Wat is de isolatiewaarde van spouwmuurisolatie?

De isolatiewaarde van spouwmuurisolatie vertelt je hoe goed het materiaal warmte in je huis houdt. Deze waarde wordt meestal aangegeven met een R-waarde. Hoe hoger deze waarde, hoe beter het materiaal isoleert.

Verschillende materialen zoals glaswol, EPS parels of polyurethaanschuim hebben verschillende R-waarden. Deze waarden kunnen liggen tussen 1,5 en 3,5 m²K/W of zelfs hoger. Dit betekent dat ze heel goed kunnen helpen om je huis warm te houden door te voorkomen dat warmte door de muren ontsnapt.

De precieze isolatiewaarde hangt af van welk materiaal je gebruikt en hoe dik het is. Het is ook belangrijk dat de isolatie goed wordt aangebracht, zonder kieren of gaten, zodat het echt goed werkt.

Wat kost spouwmuurisolatie in Amersfoort?

De kosten voor spouwmuurisolatie in Amersfoort kunnen variëren en zijn afhankelijk van diverse factoren waaronder het soort materiaal dat wordt gebruikt, de oppervlakte van de muur en de huidige staat van de woning. Om toch een schatting te kunnen geven moet je denken aan een prijs tussen de €20 en €30 per vierkante meter voor het isoleren van de spouwmuur. Dat is exclusief BTW en inclusief montage. Dat is exclusief BTW en inclusief montage. Wil jij een exacte prijs? Vraag dan een gratis offerte aan.

Subsidie voor isolatie

Goed om te weten is dat de overheid enkele subsidies beschikbaar heeft gesteld op het gebied van isoleren.  Deze subsidie kan, afhankelijk van het aantal maatregelen dat je treft, oplopen tot wel 30%.

Om erachter te komen op welke subsidies jij aanspraak maakt kan je onze handige subsidie check gebruiken of onze helpdesk om advies vragen. Wij zitten voor jou klaar.

Andere soorten isolatie in Amersfoort

Op zoek naar een goed isolatiebedrijf in Amersfoort? Dan zijn wij jou  graag van dienst. Als gecertificeerd isolatiebedrijf hebben wij ons gespecialiseerd in vele soorten woningisolatie. Naast spouwmuurisolatie kan je hierbij denken aan kruipruimte isolatie, vloerisolatie en bodemisolatie. Vraag nu gratis advies of een offerte aan. Onze isolatie experts zitten voor je klaar.

Natuurvriendelijk isoleren in Amersfoort

Natuurvriendelijk isoleren houdt in dat jouw woning op een duurzame manier wordt geïsoleerd, zonder daarbij in te leveren op kwaliteit. Dit is niet alleen gunstig voor je financiën, maar ook voor onze planeet. Daarnaast wordt er met een zorgvuldige blik gekeken naar diverse (soms beschermde) dieren die hun thuis dichtbij het jouwe hebben gemaakt.

Veel mensen realiseren zich niet dat tal van kleine vogeltjes en vleermuizen een onderkomen vinden in daken of spouwmuren. Met conventionele isolatietechnieken komt hun welzijn vaak in gevaar. Natuurvriendelijk isoleren zorgt ervoor dat deze dieren veilig zijn! Ze krijgen voldoende gelegenheid om een nieuw thuis te zoeken en te verhuizen. Precies zoals het zou moeten.

Renovatie Totaal hecht veel waarde aan natuurvriendelijk isoleren en daarom bundelen we onze krachten met onze partner Unitura en de Gemeente Utrecht.

Achtergrond informatie over Amersfoort

Amersfoort wordt ook wel de ‘Keistad’ genoemd. Deze bijnaam komt van de historische relatie met een enorme kei die in de 17e eeuw door de stad werd gesleept. De historie van deze schilderachtige stad in de provincie Utrecht gaat zelfs terug tot de middeleeuwen. Rond 2022 had de stad meer dan 150.000 inwoners. Amersfoort staat niet alleen bekend om haar historische karakter, maar ook om moderne architectuur en stedenbouwkundige ontwikkelingen. De woningen variëren van eeuwenoude vakwerkhuizen in het historische centrum tot moderne architectonische hoogstandjes in nieuwere wijken. Met al deze huizen weten wij op het gebied van isolatie wel raad!

Veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie

Hoe lang gaat spouwmuurisolatie mee?

Spouwmuurisolatie is ontworpen om lang mee te gaan. Soms is dit net zo lang als het gebouw zelf. Een gangbare levensduur is in breed genomen 20 tot 40 jaar. Dit is allemaal ook afhankelijk van het gebruikte materiaal en de kwaliteit van de installatie. Goed aangebrachte spouwmuurisolatie vereist daarnaast weinig tot geen onderhoud en blijft gedurende vele jaren effectief.

Wat zijn de nadelen van spouwmuurisolatie?

Hoewel de voordelen van spouwmuurisolatie aanzienlijk zijn, zijn er enkele potentiële nadelen die er aan vast kleven. Als de isolatie niet correct wordt geïnstalleerd kan bijvoorbeeld dit leiden tot vochtproblemen binnen de muren. Het is ook belangrijk dat de spouw geschikt is voor isolatie. Een spouw die vuil of te smal is, is dit mogelijk niet. Daarom is het des te belangrijker om een professioneel isolatiebedrijf in te schakelen voor een grondige inspectie en correcte installatie.

Is het mogelijk om zelf spouwmuurisolatie aan te brengen?

Spouwmuurisolatie aanbrengen is geen standaard doe-het-zelfproject. Het vereist specifieke kennis, vaardigheden en gereedschap. Onjuiste installatie kan leiden tot problemen zoals vocht, schimmelvorming en verminderde isolatie-effectiviteit. Daarom wordt sterk aangeraden om dit werk over te laten aan professionele isolatiespecialisten zoals Renovatie Totaal.

Over Renovatie Totaal

Renovatie Totaal is gespecialiseerd in het, met plezier, verduurzamen van jouw woning. Tijdens een geheel vrijblijvend adviesgesprek komt er een gecertificeerd isolatie specialist bij je langs om de woning te inspecteren en zo de juiste keuze te maken waar de woningisolatie in jouw woning het beste tot zijn recht komt.

Dakisolatie | Vloerisolatie | Bodemisolatie | Spouwmuurisolatie

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Back To Top