Skip to content

Isolatie Bussum

Gecertificeerd isolatiebedrijf Bussum

Vind jij het tijd om jouw huis of bedrijfspand in Bussum te laten isoleren? Dan zit je bij Renovatie Totaal aan het juiste adres. We zijn experts op het gebied van effectieve en efficiënte woningisolatie. Voor het verbeteren van je leefcomfort, het verhogen van de waarde van je woning en het verlagen van je energierekening staan wij voor je klaar. Onze specialisten beheersen diverse isolatiemethoden, waardoor jouw pand in Bussum zowel in de koude winter als in de hete zomer de ideale temperatuur behoudt.

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Gecertificeerd isolatiebedrijf

Burenkorting

Wat is er nou mooier dan samen de wereld een stukje duurzamer te maken en ook nog eens samen besparen. Hierom hebben wij de burenkorting in het leven geroepen. Je vraagt samen met jouw buren een offerte aan en kunt hierdoor tot wel 15% korting ontvangen op de factuur!

Deze tevreden klanten gingen je al voor

Huis isoleren in Bussum: vele opties mogelijk

Bij Renovatie Totaal draait alles om het creëren van een fijn en energie-efficiënt huis. Van het dak boven je hoofd tot de vloer onder je voeten en alles daartussenin: wij zijn experts in verschillende soorten isolatie. Ontdek hier hoe we elke hoek van jouw woning kunnen transformeren, waardoor je niet alleen bespaart op energiekosten, maar ook geniet van een aangenaam binnenklimaat het hele jaar door!

Spouwmuurisolatie in Bussum

Spouwmuurisolatie betreft de methode waarbij de ruimte (de spouw) tussen de interne en externe wand van een huis wordt voorzien van isolatie. Talloze oudere woningen hebben deze niet-geïsoleerde spouw, die aanvankelijk werd gecreëerd om externe vochtigheid tegen te houden. Woon jij in Bussum of omgeving en zit je in een enigszins traditionele woning? Dit zou wel eens een gouden mogelijkheid voor je kunnen zijn.

Voordelen

  • Energiebesparing: Door de toegevoegde isolatie kan een woning tot wel 30% van zijn stookkosten besparen. Dit komt doordat minder warmte via de muren naar buiten kan ontsnappen.
  • Verhoogd Wooncomfort: Warmte wordt langer vastgehouden in het huis. Dit zorgt voor een stabielere binnentemperatuur en een aangenamer woonklimaat, vrij van koude trek en vochtigheid.
  • Milieubijdrage: Door minder te stoken, verlaagt ook de CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een gezonder milieu.
  • Verhoging van Woningwaarde: Een efficiënt geïsoleerde woning is aantrekkelijker op de vastgoedmarkt. Potentiële kopers zijn vaak bereid meer te betalen voor een huis dat energiezuinig is.

Meer weten? Lees hier alles over spouwmuurisolatie in Bussum.

Kruipruimte Isolatie in Bussum

De kruipruimte duidt op de vaak moeilijk te bereiken ruimte onder de begane grondvloer van een huis. Hieruit kunnen kou en vochtige lucht opstijgen, wat niet alleen zorgt voor een frisser vloeroppervlak maar ook gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen. Om dit tegen te gaan, kan isolatie zowel direct aan de onderzijde van de vloer (vloerisolatie) als op het grondvlak van de kruipkelder (bodemisolatie) worden getroffen.

Vloerisolatie Bussum

Vloerisolatie richt zich op het isoleren van de onderkant van je begane grondvloer. Rekening houdend met de eigenschappen van je woning, je budget en individuele wensen, zijn er verschillende opties beschikbaar. Overweeg bijvoorbeeld PUR-schuim, dat direct op locatie wordt toegepast. Andere mogelijkheden zijn isolerende woldekens of op maat gemaakte isolatiematten die strak tegen de vloer worden bevestigd. En ben je al bekend met reflecterende folies? Ze kaatsen de warmte terug, waardoor je leefruimte behaaglijk blijft. Zorgvuldigheid is een must bij vloerisolatie; je wil natuurlijk geen koude plekken of tochtige spleten.

Meer weten? Lees hier alles over vloerisolatie in Bussum.

Bodemisolatie Bussum

Bij bodemisolatie wordt isolatiemateriaal rechtstreeks op de vloer van de kruipruimte van je woning in Bussum aangebracht. Het hoofddoel? Het weren van vocht en kou afkomstig van de ondergrond. Denk aan het gebruik van schelpen, die uitblinken in het opnemen en later weer afgeven van vocht. Ze worden meestal als een lichte deklaag over de bodem gespreid. Maar ook EPS-parels zijn een overweging waard; zij vormen een beschermende isolatielaag op de ondergrond. Daarnaast zijn er de isolatiematrassen, robuuste lagen die je over de bodem verspreidt voor doorlopende isolatie. Met name wanneer je kruipruimte natter of te laag is, kan bodemisolatie precies zijn wat je zoekt!

Voordelen:

  • Energiezuinigheid: Kruipruimte isolatie kan bijdragen aan een besparing van ongeveer 10-15% op jouw energierekening.
  • Comfortverhoging: Met een goed geïsoleerde kruipruimte voelt jouw vloer warmer aan, wat bijdraagt aan een comfortabelere woonervaring.
  • Gezondere leefomgeving: Door het verminderen van vocht en kou uit de kruipruimte, vermindert ook het risico op schimmelvorming en de ophoping van ongezonde gassen zoals radon.

Dakisolatie

Dakisolatie houdt in dat het dak van een woning wordt voorzien van isolerend materiaal. Dit kan zowel aan de binnenkant (bijvoorbeeld op de zolder) als aan de buitenkant van het dak plaatsvinden.

Voordelen

  • Energiebesparing: Aangezien warmte stijgt, is het dak de primaire plek waar warmte kan ontsnappen. Door het dak te isoleren, kan tot wel 25% op stookkosten worden bespaard.
  • Verhoogd Comfort: In de zomer blijft het huis koeler en in de winter warmer.
  • Woningwaarde: Net als bij andere isolatiemaatregelen, verhoogt dakisolatie de waarde van het huis op de vastgoedmarkt.

Wat kost isolatie in Bussum?

De kosten voor isolatie in Bussum kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van diverse factoren waaronder het soort materiaal dat wordt gebruikt, de te isoleren oppervlakte, en de specifieke omstandigheden van de woning. Om toch een schatting te kunnen geven moet je bij vloerisolatie denken aan een prijs tussen de €35 en €45 per vierkante meter. Dat is exclusief BTW en inclusief montage. Wil jij een exacte prijs? Vraag dan een gratis offerte aan. Onze specialisten zitten voor je klaar.

Subsidie voor isolatie

Goed om te weten is dat de overheid enkele subsidies beschikbaar heeft gesteld op het gebied van isoleren.  Deze subsidie kan, afhankelijk van het aantal maatregelen dat je treft, oplopen tot wel 30%.

Om erachter te komen op welke subsidies jij aanspraak maakt kan je onze handige subsidie check gebruiken of onze helpdesk om advies vragen. Wij zitten voor jou klaar.

Natuurvriendelijk isoleren in Bussum

Natuurvriendelijk isoleren houdt in dat jouw woning op een duurzame manier wordt geïsoleerd, zonder daarbij in te leveren op kwaliteit. Dit is niet alleen gunstig voor je financiën, maar ook voor onze planeet. Daarnaast wordt er met een zorgvuldige blik gekeken naar diverse (soms beschermde) dieren die hun thuis dichtbij het jouwe hebben gemaakt.

Veel mensen realiseren zich niet dat tal van kleine vogeltjes en vleermuizen een onderkomen vinden in daken of spouwmuren. Met conventionele isolatietechnieken komt hun welzijn vaak in gevaar. Natuurvriendelijk isoleren zorgt ervoor dat deze dieren veilig zijn! Ze krijgen voldoende gelegenheid om een nieuw thuis te zoeken en te verhuizen. Precies zoals het zou moeten.

Renovatie Totaal hecht veel waarde aan natuurvriendelijk isoleren en daarom bundelen we onze krachten met onze partner Unitura en de Gemeente Utrecht.

Achtergrond informatie over Bussum

Bussum is algemeen erkend als “Villadorp”, grotendeels vanwege de talrijke karakteristieke villa’s die het dorp sieren. De historie van dit schilderachtige plaatsje in de provincie Noord-Holland is sterk verbonden met de uitbreiding van de spoorwegen in de 19e eeuw. Rond 2022 had Bussum een inwonertal van ongeveer 32.000. Bussum valt op door haar rijke groene omgeving en haar levendige dorpskern. De huizen in Bussum variëren van statige oude villa’s tot eigentijdse bouwwerken in de nieuwere delen van het dorp. Voor elk van deze woningen hebben wij de ideale isolatieoplossingen in petto!

Over Renovatie Totaal

Renovatie Totaal is gespecialiseerd in het, met plezier, verduurzamen van jouw woning. Tijdens een geheel vrijblijvend adviesgesprek komt er een gecertificeerd isolatie specialist bij je langs om de woning te inspecteren en zo de juiste keuze te maken waar de woningisolatie in jouw woning het beste tot zijn recht komt.

Dakisolatie | Vloerisolatie | Bodemisolatie | Spouwmuurisolatie

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Back To Top