Skip to content

Vloerisolatie Bussum

Vloerisolatie in Bussum: het isoleren van de vloer via de kruipruimte

Bij vloerisolatie isoleren wij de onderkant van de vloer vanuit de kruipruimte. Deze vorm van isolatie is ontzettend efficiënt en levert niet alleen een lagere energierekening op, maar zorgt er ook voor dat jij in Bussum tijdens de winter geen koude voeten krijgt. Wist je bijvoorbeeld dat de kruipruimte voor zo’n 10% van het warmteverlies in huis verantwoordelijk is?

Wil jij jouw vloer in Bussum isoleren? Dan is Renovatie Totaal jou graag van dienst. Onze experts zitten klaar jou van al het nodige advies te voorzien. En de offerte? Die is altijd gratis.

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Gecertificeerd isolatiebedrijf

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie is een vorm van kruipruimte isolatie. Hierbij wordt aan de onderkant van de vloer (of eigenlijk tegen het plafond van de kruipruimte) isolatiemateriaal aangebracht dat warmteverlies sterk tegengaat.

Vloerisolatie is een van de populairste vormen van isolatie. In de eerste plaats is dit omdat de kruipruimte vaak makkelijk te bereiken is en de werkzaamheden relatief makkelijk uit te voeren zijn. Daarnaast is vloerisolatie ontzettend efficiënt. Een ongeïsoleerde vloer kan namelijk al snel zo’n 10% tot zelfs 25% warmteverlies veroorzaken. Doordat er met vloerisolatie een thermische barrière gecreëerd wordt, kan je dit percentage flink omlaag krijgen!

Bij isolatiewerkzaamheden zijn er diverse materialen inzetbaar, waaronder isolatiefolie, glas- en steenwol, cellulose, HR+++ parels en verschillende soorten isolatiedekens. De keuze voor een specifiek materiaal hangt af van de stijl van je woning, persoonlijke voorkeuren en het beschikbare budget. Natuurlijk staan wij klaar om met je mee te denken en samen de optimale isolatieoplossing te vinden.

Met een niet-geïsoleerde vloer verlies je al snel 10% warmte!

Voordelen van vloerisolatie in Bussum

Als je in Bussum je vloer effectief isoleert, pluk je daar op verschillende manieren de vruchten van. Zo zie je bijvoorbeeld een vermindering in je energiekosten en een afname van vochtgerelateerde issues. Denk aan vervelende zaken als schimmel en houtrot, welke voornamelijk in oudere woningen vaak voorkomen. De voordelen van goede vloerisolatie zetten we graag voor je op een rij:

 • Comfort: Een geïsoleerde vloer voorkomt dat koude lucht omhoog trekt en houdt daardoor dus de warmte beter vast. Vooral in de wintermaanden is dat natuurlijk extra fijn. En koude voeten? Die zijn verleden tijd.
 • Energie-efficiëntie: Door het verminderen van warmteverlies draagt vloerisolatie tegelijkertijd bij aan het verlagen van jouw energierekening. Minder stoken = geld besparen.
 • Milieuvriendelijk: Door het verminderen van het energieverbruik helpt vloerisolatie ook bij het verminderen van uw ecologische voetafdruk. Je stoot minder CO2 uit en dat is simpelweg beter voor het milieu.
 • Voorkomt vochtproblemen: Vloerisolatie kan helpen bij het verminderen van de hoeveelheid vocht die via de kruipruimte in huis komt. Dit draagt bij aan een drogere en gezondere leefomgeving en verminder het het risico op schimmel- en vocht gerelateerde problemen (zoals houtrot).
 • Stijging van de waarde van jouw woning: Het verbeteren van de energie-efficiëntie van jouw huis kan de marktwaarde van de woning verhogen. Energiezuinige huizen zijn namelijk steeds meer in trek.
 • Geluidsisolatie: Naast thermische isolatie kan vloerisolatie ook enige mate van geluidsisolatie bieden. Geluiden van buitenaf worden bijvoorbeeld wat meer gedempt.

Wat kost vloerisolatie in Bussum?

De kosten voor vloerisolatie in Bussum kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van diverse factoren waaronder het soort materiaal dat wordt gebruikt, de oppervlakte van de vloer, en de specifieke omstandigheden van de woning. Om toch een schatting te kunnen geven moet je denken aan een prijs tussen de €35 en €45 per vierkante meter voor het isoleren van een vloer via de kruipruimte. Dat is exclusief BTW en inclusief montage. Wil jij een exacte prijs? Vraag dan een gratis offerte aan.

Subsidie voor vloerisolatie

Goed om te weten is dat de overheid enkele subsidies beschikbaar heeft gesteld op het gebied van isoleren.  Deze subsidie kan, afhankelijk van het aantal maatregelen dat je treft, oplopen tot wel 30%.

Om erachter te komen op welke subsidies jij aanspraak maakt kan je onze handige subsidie check gebruiken of onze helpdesk om advies vragen. Wij zitten voor jou klaar.

Wat bespaar je met vloerisolatie?

Het is geen geheim dat het isoleren van je vloer een slimme investering is. Maar wist je dat de besparing op energiekosten tot honderden euro’s kan oplopen? Hoeveel je precies kan besparen hangt af van de gasprijs, het type huis en het type isolatiemateriaal dat er gebruikt is.

Volgens Milieu Centraal kan een goed geïsoleerde vloer bij een tussenwoning al snel zo’n 80m3 gas per jaar besparen, bij een vrijstaande woning zelfs 250m3. Reken maar uit je winst.

Wanneer kiezen voor vloerisolatie Bussum?

Stap je een woning in Bussum binnen en voel je onmiddellijk de kou vanuit de vloer opstijgen, dan is het een duidelijk teken dat het tijd is voor vloerisolatie. Dit is vooral het geval bij huizen die voor de jaren ’80 zijn gebouwd. In deze woningen is vaak geen of onvoldoende vloerisolatie aangebracht volgens de huidige normen. Maar geen nood, er is een goede oplossing beschikbaar: met vloerisolatie kun je jouw huis een ware metamorfose geven. Het brengt niet alleen meer warmte in huis, maar verlaagt ook je stookkosten en is bovendien beter voor het milieu.

Welke soorten materialen worden er gebruikt bij vloerisolatie?

Er zijn verschillende soorten vloerisolatie beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele van de meest gebruikte soorten:

 1. PUR Schuim (Polyurethaanschuim): Een veelgebruikt materiaal dat direct op de vloer wordt gespoten, waardoor een naadloze isolatielaag ontstaat die uitstekende thermische prestaties biedt en vochtproblemen helpt voorkomen.
 2. EPS Parels (Geëxpandeerd Polystyreen): Kleine isolatieparels die vaak worden gebruikt voor het isoleren van de kruipruimte, bieden een goede isolatiewaarde en zijn resistent tegen vocht.
 3. Minerale Wol (Glas- of Steenwol): Dit isolatiemateriaal biedt niet alleen goede thermische eigenschappen maar ook uitstekende geluidsisolatie. Het is beschikbaar in rollen of platen die gemakkelijk te installeren zijn.
 4. Isolatiedekens of -platen: Gemaakt van verschillende materialen zoals glaswol, steenwol of natuurlijke vezels, deze optie is ideaal voor het isoleren van de bovenzijde van de kruipruimte.
 5. PIR Platen (Polyisocyanuraat): Deze isolatieplaten zijn licht van gewicht en hebben uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor vloerisolatie.
 6. Natuurlijke Materialen: Dit omvat opties zoals schapenwol, houtvezelplaten of kurk, die duurzame en ecologisch verantwoorde opties bieden voor vloerisolatie.
 7. Reflecterende Isolatiematerialen: Deze materialen werken door thermische straling te reflecteren, en worden vaak gebruikt in combinatie met andere isolatiematerialen voor een optimale isolatie.

Bij het kiezen van het juiste type vloerisolatie is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de staat van je huis, het type vloer, je budget en jouw wensen. Voor iedere klus nemen we alle opties met jou door zodat we samen tot de beste oplossing komen. Voor advies staan wij ook altijd ter beschikking.

Verschillende soorten vloeren in Bussum

We benoemden net al dat het type vloer invloed heeft op de keuze van isolatiemateriaal. Zo kan je bijvoorbeeld een betonnen of een houten vloer hebben. En heb je vloerverwarming of niet?

Isoleren van een betonnen vloer

Voor de isolatie van betonvloeren is het essentieel om te kiezen voor een zowel duurzaam als effectief isolatiemateriaal tegen warmteverlies. Een veelgebruikte keuze hierbij is polyurethaanschuim, beter bekend als PUR schuim. Dit type schuim kan rechtstreeks op de betonvloer worden aangebracht, wat zorgt voor een naadloze en kwalitatief hoogstaande isolatielaag. Polyurethaanschuim blinkt uit in uitstekende thermische isolatiewaarden en is uitermate geschikt om eventuele kieren en gaten grondig af te dichten.

Isoleren van een houten vloer

Bij het isoleren van houten vloeren is het verstandig om materialen te gebruiken die niet alleen een uitstekende thermische isolatie bieden, maar ook het risico op vochtproblemen en schimmelvorming verminderen. Een veelgebruikte optie is het gebruik van minerale wol. Denk hierbij aan glaswol of steenwol. Deze materialen bieden zowel warmte- als geluidsisolatie. De minerale wol kan tussen de balken van de houten vloer worden geplaatst. Dit zorgt voor een isolatielaag die warmte vasthoudt en koudebruggen elimineert. Een andere optie is het gebruik van isolatieplaten die gemaakt zijn van materialen zoals PIR of EPS. Bij houten vloeren is het overigens ook van belang om aandacht te besteden aan een goede ventilatie!

Isoleren van een vloer met vloerverwarming

Heb je een vloer met vloerverwarming? Dan is vloerisolatie nóg belangrijker! Wat omdat je in huis de vloer actief aan het verwarmen bent, wil natuurlijk niet dat deze warmte via de kruipruimte gelijk verloren gaat. Bij een kruipruimte met vloerverwarming is het vloerisolatie advies daarom minstens 5 Rc. Bij een vloer zonder verwarming is dit 3,5 Rc.

Het verschil tussen vloerisolatie en bodemisolatie

Bij het isoleren van de kruipruimte van een huis in Bussum, kun je kiezen tussen twee hoofdmethoden: vloerisolatie en bodemisolatie. Beide manieren hebben hun eigen kenmerken en voordelen.

Zoals we eerder al schreven, houdt vloerisolatie in dat isolatiemateriaal direct tegen de onderzijde van je vloer (of het plafond van de kruipruimte) aangebracht wordt. Deze vorm van isolatie richt zich op het terugdringen van warmteverlies via de vloer, wat resulteert in een snellere en efficiëntere verwarming van de bovenliggende ruimte. Bovendien helpt het de instroom van koude lucht en vocht uit de kruipruimte naar je woning te verminderen.

Bij bodemisolatie wordt de bodem van de kruipruimte zelf geïsoleerd. Hierbij wordt een laag isolatiemateriaal, zoals EPS parels of schelpen, direct op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Dit werkt voornamelijk vocht en tocht bestrijdend. Ook dit heeft als resultaat dat jouw huis warmte beter vast houdt. En vochtproblemen van onderaf? Ook die zijn verleden tijd.

Indien je de mogelijkheid hebt, kies dan voor vloerisolatie. Het rendement is simpelweg hoger. Mocht vloerisolatie geen optie zijn, bijvoorbeeld omdat jouw kruipruimte lager is dan 35 cm, dan is bodemisolatie een meer dan geschikt alternatief.

Andere soorten isolatie in Bussum

Op zoek naar een goed isolatiebedrijf in Bussum. Dan zijn wij jou  graag van dienst. Als gecertificeerd isolatiebedrijf hebben wij ons gespecialiseerd in vele soorten woningisolatie. Denk hierbij aan kruipruimte isolatie, dakisolatie, bodemisolatie en spouwmuurisolatie. Vraag nu gratis advies of een offerte aan. Onze isolatie experts zitten voor je klaar.

Achtergrond informatie over Bussum

Bussum is algemeen erkend als “Villadorp”, grotendeels vanwege de talrijke karakteristieke villa’s die het dorp sieren. De historie van dit schilderachtige plaatsje in de provincie Noord-Holland is sterk verbonden met de uitbreiding van de spoorwegen in de 19e eeuw. Rond 2022 had Bussum een inwonertal van ongeveer 32.000. Bussum valt op door haar rijke groene omgeving en haar levendige dorpskern. De huizen in Bussum variëren van statige oude villa’s tot eigentijdse bouwwerken in de nieuwere delen van het dorp. Voor elk van deze woningen hebben wij de ideale isolatieoplossingen in petto!

Deze tevreden klanten gingen je al voor

Over Renovatie Totaal

Renovatie Totaal is gespecialiseerd in het, met plezier, verduurzamen van jouw woning. Tijdens een geheel vrijblijvend adviesgesprek komt er een gecertificeerd isolatie specialist bij je langs om de woning te inspecteren en zo de juiste keuze te maken waar de woningisolatie in jouw woning het beste tot zijn recht komt.

Dakisolatie | Vloerisolatie | Bodemisolatie | Spouwmuurisolatie

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Back To Top