Skip to content

Vloerisolatie Woerden

Vloerisolatie in Woerden: het isoleren van de vloer via de kruipruimte

Bij vloerisolatie isoleren wij de onderkant van de vloer vanuit de kruipruimte. Deze vorm van isolatie is ontzettend efficiënt en levert niet alleen een lagere energierekening op, maar zorgt er ook voor dat jij in Woerden tijdens de winter geen koude voeten krijgt. Wist je bijvoorbeeld dat de kruipruimte voor zo’n 10% van het warmteverlies in huis verantwoordelijk is?

Wil jij jouw vloer in Woerden isoleren? Dan is Renovatie Totaal jou graag van dienst. Onze experts zitten klaar jou van al het nodige advies te voorzien. En de offerte? Die is altijd gratis.

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Gecertificeerd isolatiebedrijf

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie is een vorm van kruipruimte isolatie. Hierbij wordt aan de onderkant van de vloer (of eigenlijk tegen het plafond van de kruipruimte) isolatiemateriaal aangebracht dat warmteverlies sterk tegengaat.

Vloerisolatie is een van de populairste vormen van isolatie. In de eerste plaats is dit omdat de kruipruimte vaak makkelijk te bereiken is en de werkzaamheden relatief makkelijk uit te voeren zijn. Daarnaast is vloerisolatie ontzettend efficiënt. Een ongeïsoleerde vloer kan namelijk al snel zo’n 10% tot zelfs 25% warmteverlies veroorzaken. Doordat er met vloerisolatie een thermische barrière gecreëerd wordt, kan je dit percentage flink omlaag krijgen!

Tijdens het isoleren kunnen er verschillende materialen gebruikt worden zoals isolatiefolie, glaswol, steenwol, cellulose isolatie, HR+++ parels en isolatiedekens. Welke soort er daadwerkelijk gebruikt wordt, is afhankelijk van de bouwstijl, jouw wensen en budget. Uiteraard denken wij altijd mee om samen tot de beste oplossing te komen.

Met een niet-geïsoleerde vloer verlies je al snel 10% warmte!

Voordelen van vloerisolatie in Woerden

Wanneer jouw vloer in Woerden goed is geïsoleerd, kan je er op meerdere vlakken plezier van hebben. Je gaat onder andere besparen op de energierekening en vochtproblemen zullen minder snel optreden. Denk hierbij aan schimmel of houtrot, die vooral in oude huizen grote boosdoeners zijn. We hebben de voordelen nog eens voor je opgesomd:

 • Comfort: Een geïsoleerde vloer voorkomt dat koude lucht omhoog trekt en houdt daardoor dus de warmte beter vast. Vooral in de wintermaanden is dat natuurlijk extra fijn. En koude voeten? Die zijn verleden tijd.
 • Energie-efficiëntie: Door het verminderen van warmteverlies draagt vloerisolatie tegelijkertijd bij aan het verlagen van jouw energierekening. Minder stoken = geld besparen.
 • Milieuvriendelijk: Door het verminderen van het energieverbruik helpt vloerisolatie ook bij het verminderen van uw ecologische voetafdruk. Je stoot minder CO2 uit en dat is simpelweg beter voor het milieu.
 • Voorkomt vochtproblemen: Vloerisolatie kan helpen bij het verminderen van de hoeveelheid vocht die via de kruipruimte in huis komt. Dit draagt bij aan een drogere en gezondere leefomgeving en verminder het het risico op schimmel- en vocht gerelateerde problemen (zoals houtrot).
 • Stijging van de waarde van jouw woning: Het verbeteren van de energie-efficiëntie van jouw huis kan de marktwaarde van de woning verhogen. Energiezuinige huizen zijn namelijk steeds meer in trek.
 • Geluidsisolatie: Naast thermische isolatie kan vloerisolatie ook enige mate van geluidsisolatie bieden. Geluiden van buitenaf worden bijvoorbeeld wat meer gedempt.

Wat kost vloerisolatie in Woerden?

De kosten voor vloerisolatie in Woerden kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van diverse factoren waaronder het soort materiaal dat wordt gebruikt, de oppervlakte van de vloer, en de specifieke omstandigheden van de woning. Om toch een schatting te kunnen geven moet je denken aan een prijs tussen de €35 en €45 per vierkante meter voor het isoleren van een vloer via de kruipruimte. Dat is exclusief BTW en inclusief montage. Wil jij een exacte prijs? Vraag dan een gratis offerte aan.

Subsidie voor vloerisolatie

Goed om te weten is dat de overheid enkele subsidies beschikbaar heeft gesteld op het gebied van isoleren.  Deze subsidie kan, afhankelijk van het aantal maatregelen dat je treft, oplopen tot wel 30%.

Om erachter te komen op welke subsidies jij aanspraak maakt kan je onze handige subsidie check gebruiken of onze helpdesk om advies vragen. Wij zitten voor jou klaar.

Wat bespaar je met vloerisolatie?

Het is geen geheim dat het isoleren van je vloer een slimme investering is. Maar wist je dat de besparing op energiekosten tot honderden euro’s kan oplopen? Hoeveel je precies kan besparen hangt af van de gasprijs, het type huis en het type isolatiemateriaal dat er gebruikt is.

Volgens Milieu Centraal kan een goed geïsoleerde vloer bij een tussenwoning al snel zo’n 80m3 gas per jaar besparen, bij een vrijstaande woning zelfs 250m3. Reken maar uit je winst.

Wanneer kiezen voor vloerisolatie Woerden?

Als je een huis in Woerden binnenloopt en direct de kou van de vloer door je schoenen heen voelt, dan weet je dat het hoog tijd is om over vloerisolatie na te denken. Dit geldt des te meer voor huizen die gebouwd zijn voor de jaren ’80, waarbij vloerisolatie vaak ontbreekt of niet naar hedendaagse maatstaven is. Geen zorgen, er is een oplossing: vloerisolatie kan je huis compleet veranderen! Het zorgt voor extra warmte, helpt je energierekening omlaag en draagt ook nog eens bij aan een groener milieu.

Welke soorten materialen worden er gebruikt bij vloerisolatie?

Er zijn verschillende soorten vloerisolatie beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele van de meest gebruikte soorten:

 1. PUR Schuim (Polyurethaanschuim): Een veelgebruikt materiaal dat direct op de vloer wordt gespoten, waardoor een naadloze isolatielaag ontstaat die uitstekende thermische prestaties biedt en vochtproblemen helpt voorkomen.
 2. EPS Parels (Geëxpandeerd Polystyreen): Kleine isolatieparels die vaak worden gebruikt voor het isoleren van de kruipruimte, bieden een goede isolatiewaarde en zijn resistent tegen vocht.
 3. Minerale Wol (Glas- of Steenwol): Dit isolatiemateriaal biedt niet alleen goede thermische eigenschappen maar ook uitstekende geluidsisolatie. Het is beschikbaar in rollen of platen die gemakkelijk te installeren zijn.
 4. Isolatiedekens of -platen: Gemaakt van verschillende materialen zoals glaswol, steenwol of natuurlijke vezels, deze optie is ideaal voor het isoleren van de bovenzijde van de kruipruimte.
 5. PIR Platen (Polyisocyanuraat): Deze isolatieplaten zijn licht van gewicht en hebben uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor vloerisolatie.
 6. Natuurlijke Materialen: Dit omvat opties zoals schapenwol, houtvezelplaten of kurk, die duurzame en ecologisch verantwoorde opties bieden voor vloerisolatie.
 7. Reflecterende Isolatiematerialen: Deze materialen werken door thermische straling te reflecteren, en worden vaak gebruikt in combinatie met andere isolatiematerialen voor een optimale isolatie.

Bij het kiezen van het juiste type vloerisolatie is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de staat van je huis, het type vloer, je budget en jouw wensen. Voor iedere klus nemen we alle opties met jou door zodat we samen tot de beste oplossing komen. Voor advies staan wij ook altijd ter beschikking.

Verschillende soorten vloeren in Woerden

We benoemden net al dat het type vloer invloed heeft op de keuze van isolatiemateriaal. Zo kan je bijvoorbeeld een betonnen of een houten vloer hebben. En heb je vloerverwarming of niet?

Isoleren van een betonnen vloer

Bij het isoleren van betonnen vloeren is het cruciaal om een materiaal te kiezen dat zowel duurzaam als effectief is in het beperken van warmteverlies. Een populaire keuze in deze context is polyurethaanschuim, ook wel bekend als PUR schuim, dat direct op de betonnen vloer gespoten kan worden, waardoor een naadloze en hoogwaardige isolatielaag ontstaat. Dit materiaal staat bekend om zijn uitstekende thermische isolatie-eigenschappen en zijn vermogen om kieren en spleten effectief te dichten.

Isoleren van een houten vloer

Bij het isoleren van houten vloeren is het verstandig om materialen te gebruiken die niet alleen een uitstekende thermische isolatie bieden, maar ook het risico op vochtproblemen en schimmelvorming verminderen. Een veelgebruikte optie is het gebruik van minerale wol. Denk hierbij aan glaswol of steenwol. Deze materialen bieden zowel warmte- als geluidsisolatie. De minerale wol kan tussen de balken van de houten vloer worden geplaatst. Dit zorgt voor een isolatielaag die warmte vasthoudt en koudebruggen elimineert. Een andere optie is het gebruik van isolatieplaten die gemaakt zijn van materialen zoals PIR of EPS. Bij houten vloeren is het overigens ook van belang om aandacht te besteden aan een goede ventilatie!

Isoleren van een vloer met vloerverwarming

Heb je een vloer met vloerverwarming? Dan is vloerisolatie nóg belangrijker! Wat omdat je in huis de vloer actief aan het verwarmen bent, wil natuurlijk niet dat deze warmte via de kruipruimte gelijk verloren gaat. Bij een kruipruimte met vloerverwarming is het vloerisolatie advies daarom minstens 5 Rc. Bij een vloer zonder verwarming is dit 3,5 Rc.

Het verschil tussen vloerisolatie en bodemisolatie

Bij het isoleren van de kruipruimte van een huis in Woerden, kun je kiezen tussen twee hoofdmethoden: vloerisolatie en bodemisolatie. Beide manieren hebben hun eigen kenmerken en voordelen.

Vloerisolatie betreft zoals besproken het aanbrengen van isolatiemateriaal direct op de onderkant van de vloer (of het plafond van de kruipruimte). Dit type isolatie is vooral gericht op het verminderen van het directe warmteverlies door de vloer, waardoor de ruimte erboven sneller en efficiënter verwarmd kan worden. Het helpt ook om te voorkomen dat koude lucht en vocht vanuit de kruipruimte in de woning terechtkomen.

Bij bodemisolatie wordt de bodem van de kruipruimte zelf geïsoleerd. Hierbij wordt een laag isolatiemateriaal, zoals EPS parels of schelpen, direct op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Dit werkt voornamelijk vocht en tocht bestrijdend. Ook dit heeft als resultaat dat jouw huis warmte beter vast houdt. En vochtproblemen van onderaf? Ook die zijn verleden tijd.

Indien je de mogelijkheid hebt, kies dan voor vloerisolatie. Het rendement is simpelweg hoger. Mocht vloerisolatie geen optie zijn, bijvoorbeeld omdat jouw kruipruimte lager is dan 35 cm, dan is bodemisolatie een meer dan geschikt alternatief.

Andere soorten isolatie in Woerden

Op zoek naar een goed isolatiebedrijf in Woerden. Dan zijn wij jou  graag van dienst. Als gecertificeerd isolatiebedrijf hebben wij ons gespecialiseerd in vele soorten woningisolatie. Denk hierbij aan kruipruimte isolatie, dakisolatie, bodemisolatie en spouwmuurisolatie. Vraag nu gratis advies of een offerte aan. Onze isolatie experts zitten voor je klaar.

Achtergrond informatie over Woerden

Woerden wordt soms ook wel de ‘Romeinse stad’ genoemd, vanwege de rijke Romeinse geschiedenis en de vondsten die hier zijn gedaan. De oorsprong van deze charmante stad in de provincie Utrecht is diep verankerd in zijn Romeinse verleden, dat ver teruggaat voor zijn formele stichting. Rond 2022 had Woerden bijna 55.000 inwoners. Woerden valt op door haar mix van natuurlijke waterwegen en een levendige stedelijke sfeer. De architectuur in Woerden varieert van historische grachtenpanden aan de oude singels tot hedendaagse gebouwen in nieuwere delen van de stad. Voor al deze woningen bieden wij de ideale isolatieoplossing!

Deze tevreden klanten gingen je al voor

Over Renovatie Totaal

Renovatie Totaal is gespecialiseerd in het, met plezier, verduurzamen van jouw woning. Tijdens een geheel vrijblijvend adviesgesprek komt er een gecertificeerd isolatie specialist bij je langs om de woning te inspecteren en zo de juiste keuze te maken waar de woningisolatie in jouw woning het beste tot zijn recht komt.

Dakisolatie | Vloerisolatie | Bodemisolatie | Spouwmuurisolatie

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Back To Top