Skip to content

Dakisolatie Woerden

Dakisolatie laten plaatsen in Woerden

Dakisolatie is voor huizen in Woerden vaak de meest effectieve vorm van isoleren. Als we naar het warmteverlies in huis kijken, is het dak namelijk het punt waar de meeste warmte verloren kan gaan. Het isoleren van het dak brengt twee grote voordelen met zich mee. Het zorgt ervoor dat kou niet langer via het dak het huis binnen kan dringen en tegelijkertijd dat warmte niet naar buiten verdwijnt. Vind jij het tijd om jouw dak in Woerden te laten isoleren? Dan zitten wij als Renovatie Totaal voor je klaar.

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Gecertificeerd isolatiebedrijf

Burenkorting

Wat is er nou mooier dan samen de wereld een stukje duurzamer te maken en ook nog eens samen besparen. Hierom hebben wij de burenkorting in het leven geroepen. Je vraagt samen met jouw buren een offerte aan en kunt hierdoor tot wel 15% korting ontvangen op de factuur!

Wat onze klanten zeggen

Wat is dakisolatie?

Dakisolatie kan je zien als het geven van een warme deken aan je huis. Isolatiemateriaal wordt aan het dak bevestigd zodat het huis lekker warm blijft in de winter en koel in de zomer. Zo wordt er voorkomen dat er kostbare warmte ontsnapt of dat de zon jouw woonkamer in de zomer omtovert tot een sauna. Naast het wooncomfort levert dakisolatie ook financieel een meevaller op. Je hoeft minder te stoken of te koelen, wat ervoor zorgt dat jouw energierekening lager wordt. We hebben de voordelen van dakisolatie hieronder uitgebreid voor je beschreven:

Voordelen van dakisolatie

Besparen op de energierekening

Dankzij de efficiëntie van dakisolatie houdt je woning de warmte beter vast in de winter en blijft de hitte buiten in de zomer. Hierdoor hoef je minder te stoken of te koelen, wat je energieverbruik drastisch kan verminderen. Uiteindelijk zie je dit terug in een aanzienlijke kostenbesparing op je energierekening, wat zeker opvalt, vooral als je de jaarlijkse energiekosten overweegt.

Meer wooncomfort

Met dakisolatie zorg je voor meer wooncomfort. De temperatuur in je huis blijft gedurende het jaar namelijk gelijkmatiger. Bovendien worden tocht en koude plekken, die vooral merkbaar zijn tijdens de koudere maanden, ook verminderd.

Verminderd risico op vocht- en schimmelproblemen

Isolatie speelt een belangrijke rol bij het verminderen condensvorming in je huis. Deze condensvorming is op zijn beurt vaak een belangrijke oorzaak van vochtproblemen. Als je het risico op schimmel en vochtplekken kunt verminderen, zorg je niet alleen voor fijnere woonomstandigheden, maar ook voor een gezondere omgeving! Het risico op allergieën en ademhalingsproblemen kan namelijk worden verkleind.

Geluidsreductie

Veel mensen realiseren zich niet dat naast thermische voordelen, isolatiematerialen ook uitstekende geluiddempende eigenschappen hebben. Dit betekent dat geluiden van buiten, of het nu gaat om verkeerslawaai of de buurman die het gras maait, veel minder je woonruimte binnendringen.

Bijdrage aan het milieu

Door minder energie te verbruiken voor verwarming en koeling, draag je direct bij aan een vermindering van de vraag naar fossiele brandstoffen en de bijbehorende CO2-uitstoot. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de planeet. Door te investeren in dakisolatie draag je je steentje bij aan een duurzamere toekomst en help je mee in de strijd tegen klimaatverandering. En dat is altijd mooi meegenomen toch?

Verhoging van de woningwaarde

Een goed geïsoleerd huis kan een beter energielabel krijgen, wat niet alleen de verkoopwaarde van je woning kan verhogen, maar het ook aantrekkelijker maakt voor potentiële kopers. Wanneer mensen op zoek zijn naar een nieuw huis, zal de energie-efficiëntie steeds vaker een belangrijke factor zijn.

Verschillende soorten dakisolatie in Woerden

Tussen daken zitten veel verschillen. Vaak worden daken uit elkaar gehaald in twee categorieën: platte daken en hellende/schuine daken. De manier waarop deze geïsoleerd dienen te worden, verschillen vanzelfsprekend ook.

Plat dakisolatie woerden

Er zijn grofweg drie methodes voor platdakisolatie: de koud dak-methode, de warm dak-methode en de omgekeerd dak-methode. Bij de koud dak-methode wordt de isolatie aan de binnenkant van de draagconstructie geplaatst, maar deze methode wordt tegenwoordig minder vaak gebruikt vanwege het risico op condensvorming.

Bij de warm dak-methode wordt de isolatie bovenop de draagconstructie geplaats (en dus onder de dakbedekking). Deze vorm van isolatie is populairder omdat het simpelweg effectiever en duurzamer is.

Tot slot de omgekeerd dak-methode: hierbij wordt de isolatie bovenop de dakbedekking geplaatst en vervolgens afgewerkt met ballast (zoals grind).

Bij het isoleren van platte daken is het belangrijk om te letten op een goede afwatering en te kiezen voor materialen die bestand zijn tegen vocht, zoals PIR, PUR of EPS.

Schuin dakisolatie

Bij een schuin (of hellend) dak heb je meestal de keuze tussen isoleren van binnenuit of van buitenaf.

Bij isolatie van binnenuit wordt het isolatiemateriaal tussen de dakspanten of direct onder het dakbeschot aangebracht. Deze methode is vaak eenvoudiger en minder duur, maar kan je wel wat woonruimte kosten.

Isoleren van buitenaf (ook wel sarkingdak genoemd) houdt in dat de isolatie bovenop het dakbeschot en onder de dakpannen wordt geplaatst. Dit is een grondigere methode die betere isolatiewaarden kan opleveren en geen woonruimte in beslag neemt. Wel is deze methode vaak duurder en ingrijpender omdat de dakpannen tijdelijk verwijderd moeten worden. Dit kost daardoor meer tijd.

Wat is de beste isolatie voor een schuin dak?

PIR-Platen zijn het best geschikt voor het isoleren van een schuin dak. Dit materiaal heeft onze voorkeur en gebruiken wij het meeste bij isoleren van hellende daken. Er zijn echter nog meer materialen populair zoals glaswol en rotswol. Het is in ieder geval altijd belangrijk om te zorgen voor een goed dampscherm aan de binnenzijde om condensatieproblemen te voorkomen.

Andere soorten isolatie in Woerden

Op zoek naar een goed isolatiebedrijf in Woerden. Dan zijn wij jou  graag van dienst. Als gecertificeerd isolatiebedrijf hebben wij ons gespecialiseerd in vele soorten woningisolatie. Denk hierbij aan kruipruimte isolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en spouwmuurisolatie. Vraag nu gratis advies of een offerte aan. Onze isolatie experts zitten voor je klaar. 

Wat kost dakisolatie in Woerden?

De kosten voor dakisolatie kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van diverse factoren waaronder het soort materiaal dat wordt gebruikt, de oppervlakte van de vloer, en de staat van de woning. Om toch een schatting te kunnen geven moet je bij dakisolatie denken aan een prijs tussen de €50 en €150 per vierkante meter. Dat is exclusief BTW en inclusief montage. Wil jij een exacte prijs? Vraag dan een gratis offerte aan. Onze specialisten zitten voor je klaar.

Subsidie voor dakisolatie

Goed om te weten is dat de overheid enkele subsidies beschikbaar heeft gesteld op het gebied van isoleren.  Deze subsidie kan, afhankelijk van het aantal maatregelen dat je treft, oplopen tot wel 30%.

Om erachter te komen op welke subsidies jij aanspraak maakt kan je onze handige subsidie check gebruiken of onze helpdesk om advies vragen. Wij zitten voor jou klaar.

Natuurvriendelijk isoleren in Woerden

Natuurvriendelijk isoleren houdt in dat jouw woning op een duurzame manier wordt geïsoleerd, zonder daarbij in te leveren op kwaliteit. Dit is niet alleen gunstig voor je financiën, maar ook voor onze planeet. Daarnaast wordt er met een zorgvuldige blik gekeken naar diverse (soms beschermde) dieren die hun thuis dichtbij het jouwe hebben gemaakt.

Veel mensen realiseren zich niet dat tal van kleine vogeltjes en vleermuizen een onderkomen vinden in daken of spouwmuren. Met conventionele isolatietechnieken komt hun welzijn vaak in gevaar. Natuurvriendelijk isoleren zorgt ervoor dat deze dieren veilig zijn! Ze krijgen voldoende gelegenheid om een nieuw thuis te zoeken en te verhuizen. Precies zoals het zou moeten.

Renovatie Totaal hecht veel waarde aan natuurvriendelijk isoleren en daarom bundelen we onze krachten met onze partner Unitura en de Gemeente Utrecht.

Achtergrond informatie over Woerden

Woerden wordt soms ook wel de ‘Romeinse stad’ genoemd, vanwege de rijke Romeinse geschiedenis en de vondsten die hier zijn gedaan. De oorsprong van deze charmante stad in de provincie Utrecht is diep verankerd in zijn Romeinse verleden, dat ver teruggaat voor zijn formele stichting. Rond 2022 had Woerden bijna 55.000 inwoners. Woerden valt op door haar mix van natuurlijke waterwegen en een levendige stedelijke sfeer. De architectuur in Woerden varieert van historische grachtenpanden aan de oude singels tot hedendaagse gebouwen in nieuwere delen van de stad. Voor al deze woningen bieden wij de ideale isolatieoplossing!

Over Renovatie Totaal

Renovatie Totaal is gespecialiseerd in het, met plezier, verduurzamen van jouw woning. Tijdens een geheel vrijblijvend adviesgesprek komt er een gecertificeerd isolatie specialist bij je langs om de woning te inspecteren en zo de juiste keuze te maken waar de woningisolatie in jouw woning het beste tot zijn recht komt.

Dakisolatie | Vloerisolatie | Bodemisolatie | Spouwmuurisolatie

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Back To Top