Skip to content

Isolatie Veenendaal

Gecertificeerd isolatiebedrijf Veenendaal

Vind je het tijd om jouw woning of bedrijfspand in Veenendaal te isoleren? Dan zit je bij Renovatie Totaal aan het juiste adres. We zijn experts op het gebied van effectieve, efficiënte en duurzame woningisolatie. Voor het verbeteren van je wooncomfort, het verhogen van de waarde van je woning en het verlagen van je energierekening staan wij voor je klaar. Onze specialisten beheersen diverse isolatiemethoden, waardoor jouw pand in Veenendaal zowel in de koude winter als in de hete zomer de ideale temperatuur behoudt.

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Gecertificeerd isolatiebedrijf

Burenkorting

Wat is er nou mooier dan samen de wereld een stukje duurzamer te maken en ook nog eens samen besparen. Hierom hebben wij de burenkorting in het leven geroepen. Je vraagt samen met jouw buren een offerte aan en kunt hierdoor tot wel 15% korting ontvangen op de factuur!

Wat onze klanten zeggen

Huis isoleren in Veenendaal: meerdere opties mogelijk

Bij Renovatie Totaal draait alles om het creëren van een fijn en energie-efficiënt huis. Van het dak boven je hoofd tot de vloer onder je voeten en alles daartussenin: wij zijn experts in verschillende soorten isolatie. Ontdek hier hoe we elke hoek van jouw woning kunnen transformeren, waardoor je niet alleen bespaart op energiekosten, maar ook geniet van een aangenaam binnenklimaat het hele jaar door!

Spouwmuurisolatie in Veenendaal

Spouwmuurisolatie betreft de handeling waarbij de ruimte tussen de interne en externe wand van een huis (de spouw) wordt opgevuld met isolatie. Tal van oudere woningen hebben zo’n niet-geïsoleerde spouw. Deze werd aanvankelijk gecreëerd om vocht van buiten te blokkeren. Woon jij in Veenendaal of omgeving en betreft het een traditionele woning? Dit zou spouwmuurisolatie een fijne optie voor jou kunnen zijn.

Voordelen

  • Energiebesparing: Door de toegevoegde isolatie kan een woning tot wel 30% van zijn stookkosten besparen. Dit komt doordat minder warmte via de muren naar buiten kan ontsnappen.
  • Verhoogd Wooncomfort: Warmte wordt langer vastgehouden in het huis. Dit zorgt voor een stabielere binnentemperatuur en een aangenamer woonklimaat, vrij van koude trek en vochtigheid.
  • Milieubijdrage: Door minder te stoken, verlaagt ook de CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een gezonder milieu.
  • Verhoging van Woningwaarde: Een efficiënt geïsoleerde woning is aantrekkelijker op de vastgoedmarkt. Potentiële kopers zijn vaak bereid meer te betalen voor een huis dat energiezuinig is.

Wil jij nog meer weten? Lees hier alles over spouwmuurisolatie in Veenendaal.

Kruipruimte Isolatie in Veenendaal

De kruipruimte is de smalle, meestal lastig bereikbare zone onder de begane grondvloer van een huis. Hieruit kunnen kou en vochtige lucht opstijgen, wat niet alleen zorgt voor een kouder vloeroppervlak maar ook potentiële gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Isolerende maatregelen kunnen zowel direct aan de onderzijde van de vloer (vloerisolatie) als op het grondvlak van de kruipkelder (bodemisolatie) worden getroffen.

Vloerisolatie Veenendaal

Vloerisolatie legt de nadruk op het isoleren van de onderkant van je begane grondvloer. Het doel is deze uit te rusten met de beste isolatiematerialen. Gebaseerd op de kenmerken van je woning, je budget en persoonlijke voorkeuren, zijn er diverse materialen beschikbaar. Denk aan PUR-schuim, dat ter plekke wordt aangebracht. Alternatieven zijn bijvoorbeeld isolerende wollaagjes of speciaal ontworpen isolatiematten die naadloos aan de vloer hechten. En wat dacht je van reflecterende folies? Deze sturen de warmte direct terug je interieur in. Bij het isoleren van vloeren is precisie essentieel; niemand wil koude zones of tochtige gaten.

Wil jij nog meer weten? Lees hier alles over vloerisolatie in Veenendaal.

Bodemisolatie Veenendaal

Bij bodemisolatie gaat het om het direct plaatsen van isolerende materialen op de vloer van de kruipruimte van je woning in Veenendaal. Wat is het primaire doel? Het tegengaan van kou en vocht afkomstig van de bodem. Een van de materialen die hiervoor gebruikt kan worden zijn schelpen, die typisch als een lichte laag over de vloer worden verdeeld. Maar EPS-parels zijn vaak de favoriete keuze. Deze kleine korrels creëren een isolerend schild op de bodem. Daarnaast zijn er isolatiematrassen; dit zijn robuuste dekens die uitgerold worden over de bodem voor continue isolatie. Vooral als je kruipruimte vochtig of lager dan gemiddeld is, waardoor deze moeilijk te bereiken is, kan bodemisolatie de ideale oplossing voor je zijn.

Voordelen:

  • Energiezuinigheid: Kruipruimte isolatie kan bijdragen aan een besparing van ongeveer 10-15% op jouw energierekening.
  • Comfortverhoging: Met een goed geïsoleerde kruipruimte voelt jouw vloer warmer aan, wat bijdraagt aan een comfortabelere woonervaring.
  • Gezondere leefomgeving: Door het verminderen van vocht en kou uit de kruipruimte, vermindert ook het risico op schimmelvorming en de ophoping van ongezonde gassen zoals radon.

Dakisolatie

Dakisolatie houdt in dat het dak van een woning wordt voorzien van isolerend materiaal. Dit kan zowel aan de binnenkant (bijvoorbeeld op de zolder) als aan de buitenkant van het dak plaatsvinden.

Voordelen

  • Energiebesparing: Aangezien warmte stijgt, is het dak de primaire plek waar warmte kan ontsnappen. Door het dak te isoleren, kan tot wel 25% op stookkosten worden bespaard.
  • Verhoogd Comfort: In de zomer blijft het huis koeler en in de winter warmer.
  • Woningwaarde: Net als bij andere isolatiemaatregelen, verhoogt dakisolatie de waarde van het huis op de vastgoedmarkt.

Wil jij nog meer weten? Lees hier alles over dakisolatie in Veenendaal.

Wat kost isolatie in Veenendaal?

De kosten voor isolatie in Veenendaal kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van diverse factoren waaronder het soort materiaal dat wordt gebruikt, de oppervlakte van de vloer, en de specifieke omstandigheden van de woning. Om toch een schatting te kunnen geven moet je bij vloerisolatie denken aan een prijs tussen de €35 en €45 per vierkante meter. Dat is exclusief BTW en inclusief montage. Wil jij een exacte prijs? Vraag dan een gratis offerte aan. Onze specialisten zitten voor je klaar.

Subsidie voor isolatie

Goed om te weten is dat de overheid enkele subsidies beschikbaar heeft gesteld op het gebied van isoleren.  Deze subsidie kan, afhankelijk van het aantal maatregelen dat je treft, oplopen tot wel 30%.

Om erachter te komen op welke subsidies jij aanspraak maakt kan je onze handige subsidie check gebruiken of onze helpdesk om advies vragen. Wij zitten voor jou klaar.

Natuurvriendelijk isoleren in Veenendaal

Natuurvriendelijk isoleren houdt in dat jouw woning op een duurzame manier wordt geïsoleerd, zonder daarbij in te leveren op kwaliteit. Dit is niet alleen gunstig voor je financiën, maar ook voor onze planeet. Daarnaast wordt er met een zorgvuldige blik gekeken naar diverse (soms beschermde) dieren die hun thuis dichtbij het jouwe hebben gemaakt.

Veel mensen realiseren zich niet dat tal van kleine vogeltjes en vleermuizen een onderkomen vinden in daken of spouwmuren. Met conventionele isolatietechnieken komt hun welzijn vaak in gevaar. Natuurvriendelijk isoleren zorgt ervoor dat deze dieren veilig zijn! Ze krijgen voldoende gelegenheid om een nieuw thuis te zoeken en te verhuizen. Precies zoals het zou moeten.

Renovatie Totaal hecht veel waarde aan natuurvriendelijk isoleren en daarom bundelen we onze krachten met onze partner Unitura en de Gemeente Utrecht.

Achtergrond informatie over Veenendaal

Veenendaal wordt ook wel de Wolstad genoemd, mede door haar rijke historie in de wolindustrie die het stadje een bloeiende economie bracht. De wortels van deze levendige stad in de provincie Utrecht gaan terug tot ver voor de opkomst van deze industriële sector. Rond 2022 was Veenendaal de thuisbasis voor bijna 65.000 inwoners. Veenendaal onderscheidt zich door haar mix van natuurlijke watergebieden en een bruisend stadsleven. De architectuur in Veenendaal is gevarieerd: van historische fabriekspanden die getuigen van haar industriële verleden tot hedendaagse bouwstijlen in de nieuw aangelegde buurten. Voor elk type woning bieden wij de meest geschikte isolatieoplossingen!

Over Renovatie Totaal

Renovatie Totaal is gespecialiseerd in het, met plezier, verduurzamen van jouw woning. Tijdens een geheel vrijblijvend adviesgesprek komt er een gecertificeerd isolatie specialist bij je langs om de woning te inspecteren en zo de juiste keuze te maken waar de woningisolatie in jouw woning het beste tot zijn recht komt.

Dakisolatie | Vloerisolatie | Bodemisolatie | Spouwmuurisolatie

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Back To Top