Skip to content

Isolatie Woerden

Gecertificeerd isolatiebedrijf Woerden

Jouw woning of bedrijfspand in Woerden laten isoleren? Dan zit je bij Renovatie Totaal aan het juiste adres. We zijn experts op het gebied van effectieve en efficiënte woningisolatie. Voor het verbeteren van je wooncomfort, het verhogen van de waarde van je woning en het verlagen van je energierekening staan wij voor je klaar. Onze specialisten beheersen diverse isolatiemethoden, waardoor jouw pand in Woerden zowel in de koude winter als in de hete zomer de ideale temperatuur behoudt.

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Gecertificeerd isolatiebedrijf

Burenkorting

Wat is er nou mooier dan samen de wereld een stukje duurzamer te maken en ook nog eens samen besparen. Hierom hebben wij de burenkorting in het leven geroepen. Je vraagt samen met jouw buren een offerte aan en kunt hierdoor tot wel 15% korting ontvangen op de factuur!

Deze tevreden klanten gingen je al voor

Huis isoleren in Woerden: meerdere opties mogelijk

Bij Renovatie Totaal draait alles om het creëren van een fijn en energie-efficiënt huis. Van het dak boven je hoofd tot de vloer onder je voeten en alles daartussenin: wij zijn experts in verschillende soorten isolatie. Ontdek hier hoe we elke hoek van jouw woning kunnen transformeren, waardoor je niet alleen bespaart op energiekosten, maar ook geniet van een aangenaam binnenklimaat het hele jaar door!

Spouwmuurisolatie in Woerden

Spouwmuurisolatie betreft de handeling waarbij de ruimte tussen de interne en externe wand van een huis (de spouw) wordt opgevuld met isolatie. Tal van oudere woningen hebben zo’n niet-geïsoleerde spouw. Deze werd aanvankelijk gecreëerd om vocht van buiten te blokkeren. Woon jij in Woerden of omgeving en betreft het een traditionele woning? Dit zou spouwmuurisolatie een fijne optie voor jou kunnen zijn.

Voordelen

  • Energiebesparing: Door de toegevoegde isolatie kan een woning tot wel 30% van zijn stookkosten besparen. Dit komt doordat minder warmte via de muren naar buiten kan ontsnappen.
  • Verhoogd Wooncomfort: Warmte wordt langer vastgehouden in het huis. Dit zorgt voor een stabielere binnentemperatuur en een aangenamer woonklimaat, vrij van koude trek en vochtigheid.
  • Milieubijdrage: Door minder te stoken, verlaagt ook de CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een gezonder milieu.
  • Verhoging van Woningwaarde: Een efficiënt geïsoleerde woning is aantrekkelijker op de vastgoedmarkt. Potentiële kopers zijn vaak bereid meer te betalen voor een huis dat energiezuinig is.

Ontdek hier wat wij kunnen betekenen op het gebied van spouwmuurisolatie in Woerden.

Kruipruimte Isolatie in Woerden

De kruipruimte verwijst naar de lage, vaak beperkt toegankelijke ruimte onder de vloer van een woning. Deze kan een significante bron van koude en vocht zijn, wat kan leiden tot een koudere vloer en mogelijke gezondheidsrisico’s. Isolatie kan zowel direct onder de vloer (vloerisolatie) als op de bodem van de kruipruimte (bodemisolatie) worden aangebracht.

Vloerisolatie Woerden

Vloerisolatie focust op het isoleren van de onderzijde van je begane grond. Het streven is om deze te voorzien van hoogwaardige isolatiematerialen. Afhankelijk van je huis, financiële situatie en individuele wensen zijn er meerdere materialen op de markt. Overweeg bijvoorbeeld PUR-schuim, dat direct op locatie wordt toegepast. Er zijn ook opties zoals isolerende wolpanelen of speciale isolatiedekens die strak tegen de vloer worden bevestigd. En ben je al bekend met reflecterende folies? Ze kaatsen de warmte terug je leefruimte in. Zorgvuldigheid is een must bij vloerisolatie; je wil uiteraard geen koude plekken of luchtspleten. Ontdek hier wat wij kunnen betekenen voor vloerisolatie in Woerden.

Bodemisolatie Woerden

Tijdens bodemisolatie wordt er isolatiemateriaal direct op de grond van de kruipruimte van je huis in Woerden aangebracht. Het doel? Het weren van vocht en kou vanuit de grond/bodem. Hierbij kan er bijvoorbeeld gebruikt gemaakt worden van schelpen als isolatiemateriaal. Gewoonlijk worden ze als een dunne deklaag over de grond verspreid. Toch zijn EPS-parels het populairst. Deze korrels vormen een beschermende isolatielaag op de ondergrond. Isolatiematrassen zijn een andere optie; het zijn dikke matten die over de grond worden gelegd, wat zorgt voor een ononderbroken isolerend effect. Als je kruipruimte natter of minder hoog is dan gebruikelijk waardoor deze slecht toegankelijk is, kan bodemisolatie net datgene zijn wat je nodig hebt.

Voordelen:

  • Energiezuinigheid: Kruipruimte isolatie kan bijdragen aan een besparing van ongeveer 10-15% op jouw energierekening.
  • Comfortverhoging: Met een goed geïsoleerde kruipruimte voelt jouw vloer warmer aan, wat bijdraagt aan een comfortabelere woonervaring.
  • Gezondere leefomgeving: Door het verminderen van vocht en kou uit de kruipruimte, vermindert ook het risico op schimmelvorming en de ophoping van ongezonde gassen zoals radon.

Dakisolatie

Dakisolatie houdt in dat het dak van een woning wordt voorzien van isolerend materiaal. Dit kan zowel aan de binnenkant (bijvoorbeeld op de zolder) als aan de buitenkant van het dak plaatsvinden.

Voordelen

  • Energiebesparing: Aangezien warmte stijgt, is het dak de primaire plek waar warmte kan ontsnappen. Door het dak te isoleren, kan tot wel 25% op stookkosten worden bespaard.
  • Verhoogd Comfort: In de zomer blijft het huis koeler en in de winter warmer.
  • Woningwaarde: Net als bij andere isolatiemaatregelen, verhoogt dakisolatie de waarde van het huis op de vastgoedmarkt.

Wil jij nog meer weten? Lees hier alles over dakisolatie in Woerden.

Wat kost isolatie in Woerden?

De kosten voor isolatie in Woerden kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van diverse factoren waaronder het soort materiaal dat wordt gebruikt, de oppervlakte van de vloer, en de specifieke omstandigheden van de woning. Om toch een schatting te kunnen geven moet je bij vloerisolatie denken aan een prijs tussen de €35 en €45 per vierkante meter. Dat is exclusief BTW en inclusief montage. Wil jij een exacte prijs? Vraag dan een gratis offerte aan. Onze specialisten zitten voor je klaar.

Subsidie voor isolatie

Goed om te weten is dat de overheid enkele subsidies beschikbaar heeft gesteld op het gebied van isoleren.  Deze subsidie kan, afhankelijk van het aantal maatregelen dat je treft, oplopen tot wel 30%.

Om erachter te komen op welke subsidies jij aanspraak maakt kan je onze handige subsidie check gebruiken of onze helpdesk om advies vragen. Wij zitten voor jou klaar.

Natuurvriendelijk isoleren in Woerden

Natuurvriendelijk isoleren houdt in dat jouw woning op een duurzame manier wordt geïsoleerd, zonder daarbij in te leveren op kwaliteit. Dit is niet alleen gunstig voor je financiën, maar ook voor onze planeet. Daarnaast wordt er met een zorgvuldige blik gekeken naar diverse (soms beschermde) dieren die hun thuis dichtbij het jouwe hebben gemaakt.

Veel mensen realiseren zich niet dat tal van kleine vogeltjes en vleermuizen een onderkomen vinden in daken of spouwmuren. Met conventionele isolatietechnieken komt hun welzijn vaak in gevaar. Natuurvriendelijk isoleren zorgt ervoor dat deze dieren veilig zijn! Ze krijgen voldoende gelegenheid om een nieuw thuis te zoeken en te verhuizen. Precies zoals het zou moeten.

Renovatie Totaal hecht veel waarde aan natuurvriendelijk isoleren en daarom bundelen we onze krachten met onze partner Unitura en de Gemeente Utrecht.

Achtergrond informatie over Woerden

Woerden wordt soms ook wel de ‘Romeinse stad’ genoemd, vanwege de rijke Romeinse geschiedenis en de vondsten die hier zijn gedaan. De oorsprong van deze charmante stad in de provincie Utrecht is diep verankerd in zijn Romeinse verleden, dat ver teruggaat voor zijn formele stichting. Rond 2022 had Woerden bijna 55.000 inwoners. Woerden valt op door haar mix van natuurlijke waterwegen en een levendige stedelijke sfeer. De architectuur in Woerden varieert van historische grachtenpanden aan de oude singels tot hedendaagse gebouwen in nieuwere delen van de stad. Voor al deze woningen bieden wij de ideale isolatieoplossing!

Over Renovatie Totaal

Renovatie Totaal is gespecialiseerd in het, met plezier, verduurzamen van jouw woning. Tijdens een geheel vrijblijvend adviesgesprek komt er een gecertificeerd isolatie specialist bij je langs om de woning te inspecteren en zo de juiste keuze te maken waar de woningisolatie in jouw woning het beste tot zijn recht komt.

Dakisolatie | Vloerisolatie | Bodemisolatie | Spouwmuurisolatie

Meer weten?

Ga in gesprek met één van onze specialisten.

of stuur een bericht

Back To Top